Martorell tindrà un Centre de Formació Professional d'Automoció

Ho ha aprovat el Govern de la Generalitat i s’ubicarà en un edifici de més de 10.000 metres quadrats que es posarà en marxa el 2015.

El Govern ha aprovat avui el decret de creació del Centre de Formació Professional d’Automoció, una aposta emmarcada en l’estratègia industrial de Catalunya que promou la reindustrialització com a base del model econòmic per a la recuperació i la creació d’ocupació de qualitat. Amb seu a Martorell, el nou centre està adscrit al Servei d’Ocupació de Catalunya i s’ubica en un edifici de més de 10.000 metres quadrats, que es posarà en marxa el 2015. El centre impulsarà un model de formació professional integrada per al sector de l’automoció, tal com preveu el III Pla de Formació Professional de Catalunya en un dels seus eixos estratègics.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha destacat que “aquest centre de formació es estratègic, és una suma d'esforços entre administracions i agents privats per crear un gran centre de formació de l'automoció” i ha remarcat que “amb aquest centre farem més formació professional i es farà de forma professional i integrada”.

D’acord amb aquest model formatiu s’impartirà formació professional inicial dual (seguint el model alemany), formació professional per a l’ocupació (tant per a persones en atur com per a treballadors en actiu), formació a mida segons la demanda de les empreses de l’automoció i serveis a empreses i persones (acreditació de competències o itineraris formatius, entre d’altres). El centre comptarà amb la col·laboració del Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya, que garantirà una oferta formativa adaptada a les necessitats presents i futures de la indústria de l’automoció.

L’edifici comptarà amb un equipament tecnològic molt avançat, que s’està acabant d’instal·lar actualment. Quan estigui a ple rendiment, es calcula que el centre acollirà 420 alumnes de formació inicial i fins a 14.000 adults en formació continuada.

Redacció / Foto: La Premsa del Baix

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
220

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix