PIMEC alerta que apujar els impostos dificultarà la recuperació empresarial

La patronal demana als ajuntaments catalans definir uns Pressupostos de 2024 amb unes ordenances fiscals justes i coherents amb la situació socioeconòmica actual

Després dels anuncis d’una pujada generalitzada dels impostos i taxes municipals dels ajuntaments del territori per al 2024, PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet ha lamentat que aquest increment impactarà negativament les pimes i dificultarà la seva recuperació econòmica. El president de la patronal al territori, Joan Soler, ha manifestat que “aquest augment dels impostos, que en molts casos són quantitats significatives, poden afectar la viabilitat econòmica de les pimes.”

PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet reconeix la importància de la recaptació fiscal eficient per mantenir i millorar els serveis públics. Tot i això, Soler ha manifestat que aquesta pujada se sumarà a altres problemes que afecten actualment les pimes, com l’increment dels costos energètics i de les matèries primeres.

FhMp6k1XgAA3a1x

Finalment, la delegació de la patronal al territori ha celebrat l’anunci de la Diputació de Barcelona sobre un nou fons extraordinari de 75 milions d’euros adreçat als ajuntaments de la província que s’aprovarà el pròxim 9 de novembre. Joan Soler, president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, ha expressat sobre aquesta qüestió que “esperem que aquestes ajudes tinguin un impacte en les carències del finançament municipal que provoquen aquesta pujada dels impostos.”

En aquest context d’aprovació de les ordenances fiscals municipals per a l’any 2024, PIMEC ha elaborat un conjunt de propostes adreçades a les administracions locals amb l’objectiu que “els increments no suposin una excessiva càrrega a les famílies i les pimes”. Les propostes contribueixen a la dinamització de l’economia des de la fiscalitat municipal, tot recomanant tenir en compte les partides de les despeses, la inversió i els ingressos.

Redacció / Fotos: Pimec-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix