DHL Express inicia les obres del seu nou HUB internacional a Sant Boi

La companyia invertirà vuitanta milions d’euros en una instal·lació que pretén ser clau pel mercat pime català i un referent en innovació, sostenibilitat i eficiència a Espanya

DHL Express, el principal proveïdor de serveis expressos internacionals del món, va anunciar ahir l'inici de les obres per a la construcció del seu nou HUB internacional a Sant Boi de Llobregat, en uns terrenys situats a les instal·lacions de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. Un projecte al qual destinarà una inversió de 80 milions d'euros i es preveu estigui operatiu en el primer trimestre de 2025 amb línies directes des de l'aeroport de Barcelona cap a Europa, Amèrica i nord d'Àfrica.

F9cjRRMWQAASQu2

El nou HUB és un exponent de l'aposta de l’empresa per la innovació, la sostenibilitat i l'eficiència, àrees en les quals serà un referent inmologístic a Espanya, i ve a donar suport al creixement de volums experimentat per DHL Express a Barcelona, que supera el 30% en els últims cinc anys.

El nou HUB internacional s'estableix com una instal·lació essencial i clau per a, a través de la seva operativa en enviaments urgents tant d'importació com d'exportació, continuar donant suport al creixement del negoci de les prop de 4.000 empreses amb què treballa DHL Express a Barcelona. Un entramat empresarial que suposa prop del 20% dels més de 20.000 clients de la companyia a Espanya, majoritàriament pimes, moltes de les quals necessiten ajuda i assessoria per a obrir-se als mercats globals.

DHL primera pedra HUB internacional Sant Boi

DHL Express ha estat acompanyada en la cerimònia de “Col·locació de la primera pedra” de les noves instal·lacions per una notable representació institucional, amb la presència de Daniel Fernández, Subdirector General de Transports i Desenvolupament Sectorial de la Generalitat de Catalunya, Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi i presidenta de la Diputació de Barcelona, i Félix Bolaños, director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica del Govern d'Espanya.

Durant l'obertura de l'acte, Miguel Borrás, director general de DHL Express España, ha destacat que “Catalunya, i Barcelona en particular, és una plaça clau per a la xarxa internacional de DHL Express pel seu nodrit entramat empresarial i la seva ubicació geogràfica. El nou HUB ens ajudarà a continuar acompanyant i assessorant les empreses, especialment a les pimes, per a ser més competitives en els mercats internacionals i permetrà que consumidors i signatures de totes les grandàries i sectors es beneficiïn del continu creixement d'un comerç internacional que s'ha vist enfortit per l'increment del comerç electrònic en els últims anys”.

D’altra banda, Jesús Sánchez, director general de DHL Express Aviació Ibèria, ha explicat que en el nou HUB “reforçarem les connexions aèries disponibles per a donar resposta a les necessitats de les empreses, potenciant el perfil de la instal·lació com a porta d'entrada i sortida perquè els enviaments internacionals, cap a i des de Catalunya, flueixin a través de la nostra extensa xarxa global. A més, les noves instal·lacions oferiran al nostre equip un espaiós centre que comptarà amb els més alts estàndards de sostenibilitat i seguretat. Estarà dotat de tecnologia capdavantera que obrirà les portes a noves oportunitats professionals qualificades i ens ajudarà a continuar millorant els serveis per als nostres clients i generant un impacte positiu en les nostres comunitats.”

Durant la seva compareixença en l'acte, Daniel Fernández, subdirector general de Transports i Desenvolupament Sectorial de la Generalitat de Catalunya, ha manifestat que “felicitem a DHL Express pel començament de les obres d'unes instal·lacions que establiran un precedent per al futur de la logística i que aferma la importància dels aeroports en la infraestructura logística. A Catalunya, la logística genera un valor afegit de 29.000 milions d'euros, ocupa 128.000 persones i mou uns 400 milions de tones. Però no és suficient generar grans volums, resulta imprescindible fer-ho tenint en compte el valor mediambiental i millorant l'eficiència. Gràcies a les noves instal·lacions de DHL Express es milloraran les operacions i avançarem cap a un sector més eficient i responsable amb el medi ambient.”

Captura de pantalla 2023 10 27 a las 16.43.15

Lluïsa Moret, alcaldessa de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, ha indicat que “és un plaer per a Sant Boi que una companyia global líder com DHL hagi triat la nostra ciutat per a situar el seu futur HUB internacional gràcies a una important inversió. Amb la col·locació d'aquesta primera pedra, avui donem la benvinguda a un aliat excel·lent en l'ecosistema d'aliances que estem configurant en sectors estratègics de l'economia local, com sens dubte ho és el de la logística, que està en ple creixement i viu una important transformació. Apostem per la col·laboració públic-privada com a fórmula per a avançar en valors i objectius compartits com la innovació, la sostenibilitat o la creació de noves oportunitats professionals i ocupació digna.”

F9cjS45XAAADyTA

El ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica del Govern d'Espanya, Félix Bolaños, ha volgut emfatitzar que “el HUB internacional de DHL Express en Sant Boi és un exemple de sostenibilitat, transició ecològica, digitalització, treball de qualitat i de l'impuls de la inversió a Catalunya i a Espanya”. Així mateix, el ministre ha afirmat que “Espanya, l'any 2022, ha tingut les millors xifres d'inversions estrangeres al nostre país des que tenim registre, resultat de la gran feina que s'està duent a terme i del qual és exemple aquest gran projecte que continuarà impulsant a Catalunya.”

Barcelona, una peça clau

Es preveu que el nou HUB internaciona suposi un increment d'entre el 15% i el 20% de la plantilla actual de treballadors -directes i indirectes- que opera en les instal·lacions actuals i tindrà una superfície total de 28.500 m² de parcel·la, en la qual es construiran 10.000 m² de nau. DHL Express disposarà també en el nou HUB d'una entreplanta operativa de 7.500 m² i de 3.500 m² d'oficines. Així mateix, l'obra inclou la inclusió de dues noves cintes per a paqueteria i fulls de mà, respectivament.

La capacitat total de processament del nou HUB superarà les 20.000 peces a l'hora i disposarà de quatre fingers per a donar servei a més de 120 furgonetes de repartiment. L'avantguarda tecnològica aporta també grans avantatges a les noves instal·lacions en matèria de seguretat per a l'exigent operativa de transport aeri, ja que el HUB estarà equipat amb vuit màquines de raigs X d'última generació per al control de paquets, sobres i pallets.

Render HUb Intl Barna

El nou HUB internacional quedarà connectat i reforçat amb la nau logística que DHL Express té situada des de 2019 en el Polígon industrial Albareda, en el municipi de Castellbisbal, i a la qual la companyia ha dedicat una inversió de més de 7,6 milions d'euros. La nau logística compta amb un personal -directe i indirecte- de més de 70 persones i una superfície de 2.900 m² construïts, amb instal·lacions annexes per a molls de càrrega i una capacitat per a 60 furgonetes en una parcel·la de 9.300 m². Per a optimitzar la capacitat de gestió d'enviaments, la nau de Castellbisbal compta amb una cinta de classificació automatitzada amb capacitat per a gestionar 2.500 peces a l'hora.

Barcelona, província en la qual DHL Express ha pressupostat una inversió global pròxima als 90 milions d'euros en els últims cinc anys, és una peça clau en la ferma aposta de DHL Express pel mercat espanyol. La companyia compta amb 3 hubs operatius situats a Madrid, Barcelona i Vitòria, que operen com a nuclis de connexió amb la xarxa internacional de la companyia. A aquests se sumen 6 gateways -connexions nacionals-, a Alacant, Palma, Santiago de Compostel·la, Sevilla, València i Canàries. Així mateix, la companyia disposa de 16 avions propis que realitzen 46 vols diaris i cobreixen disset rutes comercials.

La sostenibilitat

El nou HUB internacional de Barcelona seguirà els més exigents criteris d'equipament sostenible que DHL Express té definits en el marc de l'objectiu d'aconseguir les zero emissions netes en les seves instal·lacions i operativa en 2050 anunciat pel Grup DHL.

Comptarà amb una instal·lació per a energia fotovoltaica amb vista a l'autoconsum energètic i disposarà d'una flota de furgonetes de repartiment elèctriques. Així mateix, estarà equipat amb sistemes de gestió responsable de recursos com la recuperació d'aigües grises, i per al control i gestió del consum energètic diari. A això se sumen mesures com la il·luminació LED intel·ligent amb programació i sensors de presència, sistemes per al control de la temperatura centralitzada tant en les oficines com en el magatzem, i l'assistència als avions amb equips elèctrics.

fotonoticia 20230526114923 420

En aquest context, i dins del seu ferri compromís amb la sostenibilitat, DHL Express preveu una inversió de més de 17 milions d'euros a Espanya en els pròxims dos anys, que es dedicarà principalment a fer neutres en petjada de carboni les seves noves instal·lacions, electrificar la seva infraestructura i adquirir 350 vehicles elèctrics de repartiment.

Redacció / Fotos: DHL Express-Aj. Sant Boi-Ministeri Presidència

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
213

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix