Tretze municipis participen al projecte “De l’hort a la biblioteca”

El seu objectiu és donar a conèixer els productes de proximitat i temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Aquest matí s’ha fet la presentació a la Masia de Can Comas, al Prat de Llobregat, del projecte “De l’hort a la biblioteca”. L’acte, davant dels bibliotecaris de la zona, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i el vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, Martí Pujol.  En total són tretze biblioteques d'onze municipis del Baix Llobregat, adscrites a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, participen al projecte amb el qual es vol donar a conèixer els productes de proximitat i temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat.

El projecte "De l'hort a la biblioteca", una iniciativa de la  Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi guanyadora del Premi Teresa Rovira i Comas a la Innovació a les Biblioteques Públiques Catalanes el 2014, s'ha fet extensiu també als municipis de Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, el Papiol, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat.

Una trentena d’activitats

Durant aquest primer trimestre d’aquest any, s'han programat una trentena d'activitats (exposicions, clubs de lectura, tallers de tast i cuina, xerrades...) que volen apropar la ciutadania a una vida i una dieta més saludables, i alhora aprofitar els productes de proximitat. Aquest treball en xarxa permetrà també que les exposicions de la Masia de Can Comas puguin veure's a les biblioteques dels municipis participants.

Gràcies a la intervenció de Ramon Setmartí, la jornada de presentació de "De l'hort a la biblioteca" també ha servit per conèixer el treball de la Fundació Alícia i la iniciativa “Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016”, que vol incidir en el posicionament del país com a referent europeu en aquest àmbit, i que té repercussions a nivell turístic, econòmic i cultural.

Redacció / Foto: Diputació de Barcelona

 

 


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix