Aena vol agilitzar la facturació de l’equipatge dels passatgers

L’Aeroport Barcelona-El Prat participa d’aquest innovador projecte pilot anomenat Self Bag Drop (SBD).

Aena implementarà un nou servei per agilitar el procés de facturació dels passatgers al seu pas pels aeroports. Es tracta del Self Bag Drop (SBD), un sistema d'acte facturació d'equipatge que redueix el temps de facturació. Aena, en col·laboració amb les companyies aèries interessades a oferir als seus passatgers aquest servei, desenvolupa en l'actualitat un projecte pilot per analitzar-les possibles solucions SBD existents al mercat mitjançant diferents equips instal·lats en els aeroports Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Barcelona-El Prat i Alacant-Elx.

El sistema SBD permet que un passatger pugui dipositar una maleta en el sistema de tractament d'equipatges pels seus propis mitjans. El passatger, prèvia identificació amb el seu DNI o passaport, accedirà al sistema SBD amb la seva targeta d'embarcament o amb el codi de reserva, depenent del que requereixi la companyia aèria; a continuació, validarà el pes de l'equipatge amb la bàscula que incorpora el sistema i imprimirà i adherirà l'etiqueta a l'equipatge. Una vegada confirmada la facturació, la maleta passarà al sistema automatitzat de tractament d'equipatges.

Perquè aquest procés sigui possible, els SBD necessiten estar connectats al sistema de reserves de la companyia aèria i poder intercanviar dades del passatger i de l'equipatge: pes permès, dimensions de l'equipatge permeses segons tipus de passatger, etcètera.

Aquesta iniciativa forma part del programa Fast Travel, avalat per l'Associació Internacional de Transport Aeri (IATA), que pretén agilitar i automatitzar el temps de pas dels passatgers pels aeroports.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
190

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix