Una empresa de Sant Boi dissenya un fanal amb energia solar i eòlica

El nou sistema funciona sense connexió a la xarxa elèctrica i té una autonomia de 58 hores.

L’empresa de Sant Boi de Llobregat, Eolgreen, i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han dissenyat un fanal per l’enllumenat públic amb l’electricitat que es produeix mitjançant dues plaques solars i un aerogenerador –funciona amb vent de molt poca velocitat- instal·lats en el pal de la mateixa estructura. Un sistema innovador, que està dissenyat i produït íntegrament a Espanya, que permet reduir un 20% el cost respecte al sistema convencional d’enllumenat.

Aquest innovador fanal, fruit del treball conjunt de la UPC i Eolgreen durant quatre anys, té una autonomia de 58 hores en funcionament sense sol ni vent, i està dissenyat per a la seva instal·lació en autopistes, parcs urbans, vies interurbanes i altres indrets amb titularitat pública. Actualment hi ha dos models amb alçades de 6 i 8 metres segons el web de l’empresa santboiana.

L’empresa, que preveu produir unes 700 unitats al llarg del 2015, ja ha començat la comercialització i ha tancat acords per la seva instal·lació al port de Huelva i als ajuntaments de Sant Boi de Llobregat i Girona així com diversos municipis d’Andalusia.

Redacció / Foto: Eolgreen

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
193

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix