S’inaugura la primera incubadora de l’Estat a Castelldefels

Destinada a empreses de tecnologies de l’Espai i està ubicada a l’edifici RDIT del Campus universitari de la UPC.

Castelldefels ha estat avui el centre d’interès econòmic i tecnològic nacional. S’ha celebrat la inauguració oficial de la incubadora d'empreses que utilitzen tecnologies de l'espai ubicada a l'edifici RDIT, al campus universitari de la UPC. Es tracta del primer Business Incubation Centre (BIC) que l'Agència Espacial Europea (ESA) obre a Espanya i se suma a la xarxa de deu espais més distribuïts a diferents països europeus com ara Holanda, Anglaterra, França, Alemanya, Bèlgica o Itàlia. Aquests espais acullen actualment unes 90 empreses l'any i, fins al dia d'avui, han facilitat la creació de més de 250 start-ups tecnològiques a Europa.

La nova instal·lació ocupa un espai de 1.000 metres quadrats distribuïts en zones comuns per a les empreses instal·lades, un espai de coworking amb 6 punts de treball i nou mòduls d'entre 30 i 100 metres quadrats. Aquest nou espai s'adreça a empreses de recent creació amb menys de cinc anys d'activitat que basin el seu negoci en l'ús de sistemes o tecnologies espacials per desenvolupar productes, serveis o aplicacions a altres sectors. Es preveu acollir-hi, des d'ara fins al 2018, al voltant de 40 startups.

Ha estat fruit de l’esforç d’ajuntaments (Castelldefels, Barcelona, Gavà, Viladecans, Sant Boi i el Prat de Llobregat), Consell Comarcal del Baix Llobregat, Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació i la mateixa Universitat Politècnica (UPC).

Durant l’acte d’inauguració, Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels, ha dit que“quan les diferents administracions treballem unides, buscant el bé comú de la ciutadania i apostant per projectes innovadors que marquen la diferència amb altres territoris, les coses surten bé. És importantíssim, en aquests temps de dificultats econòmiques, apostar per la tecnologia i la innovació, i que 40 empreses d'aquest sector s'instal·lin precisament a Castelldefels generant també nous llocs de treball. Avui, aquest nou projecte torna a situar Castelldefels al mapa mundial de la recerca científica i tecnològica”.

Redacció / Foto: Ajuntament de Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix