El talent creatiu i la innovació es van trobar al Citilab de Cornellà

A les instal·lacions d’Innobaix es va celebrar la primera edició de l’Innolab Startup Event que va comptar amb la participació de quinze equips finalistes d’escoles de formació professional del Baix Llobregat.

Des del dia 19 fins al 22 de novembre es va celebrar a les instal·lacions d'Innobaix al Citilab de Cornellà de Llobregat l'Innolab Startup Event, la final del projecte Innolab on van participar instituts, empreses i ajuntaments del Baix Llobregat, amb l'objectiu de promoure el talent creatiu i la innovació entre l'alumnat de la comarca.

Durant quatre dies va competir quinze equips finalistes d'escoles de formació professional de la comarca, que han respost amb èxit als reptes d'innovació plantejats aquest trimestre per entitats del territori, com Ventós, Bayer, Hotels Hesperia, J. Juan Brake Systems, així com els Ajuntaments del Prat de Llobregat, Esplugues i Sant Just Desvern.

Els guanyadors

El Repte de l'empresa Bayer de “Climatització d'un pavelló de l'empresa”, va ser assolit pel Projecte LIFE, d'alumnes de l'Institut Illa dels Banyols del Prat de Llobregat. 

El Repte proposat per l'Hesperia, en el qual participava el nombre més gran amb cinc equips, el van guanyar un grup d'estudiants de l'IES Calamot de Gavà, amb el projecte Enjoy Hesperia!. 

L'equip de l'IES Camps Blancs de Sant Boi de Llobregat que va presentar el projecte Carnet per punts per propietaris de gossos va guanyar el repte de l'ajuntament de Sant Just Desvern, “Què fem amb les caques de gos?”.

El repte llançat per l'ajuntament d'Esplugues, “Què fem amb les pintades?” el va guanyar el projecte Grafitea de l'IES Severo Ochoa de la mateixa localitat.

I el repte, “Com promocionar el Pota Blava?” llençat per l'ajuntament del Prat, va tenir com guanyador un equip de l'IES Ribera Baixa del mateix municipi, que va proposar La cursa del Pota Blava.

Finalment, els dos equips guanyadors exaequo, van ser del IES Esteve Terradas de Cornellà de Llobregat, amb una proposta de Sistema d'avisador i localitzador d'emergències per GPS per accidents de moto, responent a un repte de l'empresa J.JUAN S.A. que demanava nous sistemes de seguretat activa per la motocicleta. L'equip, compost per Sebastián Quezada y Sergio Fernández, proposava un innovador sistema per integrar a la moto, que en cas de caiguda contactava directament amb el servei d'emergències. L'altre equip guanyador, del mateix institut, i compost pels alumnes Aitor Calvo i José Carlos Ortega, va proposar un “voltejador de bidons de gran pes” responent a un repte de millores en la cadena logística que havia proposat l'empresa Ventós de Sant Just Desvern. Tots dos equips realitzaran un viatge innovador a Madrid, on realitzaran una estada de treball i formació en processos d'innovació, i visitaran els centres d'innovació d'algunes grans empreses encara per determinar.

El projecte Innolab, s'ha desenvolupat durant els mesos de juliol a novembre a través de la Comunitat d'Innovació d'Innobaix, i ha pretès  d'una banda desenvolupar les capacitats creatives, innovadores i emprenedores dels alumnes. A més a més, d'identificar oportunitats de negoci en l’entorn de les ciutats i apropar empreses i instituts, per facilitar l’intercanvi de necessitats i de valor en ambdues direccions. Els instituts de la comarca que han participat en la primera edició són l'IES Illa dels Banyols i IES Ribera Baix del Prat de Llobregat, IES Calamot de Gavà, IES Sales de Viladecans, IES Esteve Tarrades de Cornellà, IES Camps Blancs de Sant Boi de Llobregat i l'IES Sant Just, de Sant Just Desvern. Algunes de les empreses participants són Bayer Hispania, Hesperia Hoteles, J.Juan, Ernesto Ventós i l'Hospital de Sant Joan de Deu.

Redacció / Foto: Citilab

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix