L’Hospital Sant Joan de Déu utilitza el 3D per extirpar un tumor d’un infant

Un equip de cirurgians del centre mèdic va emprar aquesta tecnologia en una intervenció a un nen de cinc anys.

L’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat continua sent un dels capdavanters en aplicar la tecnologia per a la cura de les malalties. Un equip de cirurgians del centre mèdic ha planificat una intervenció de gran complexitat dirigida a extirpar un tumor gràcies a la seva reproducció mitjançant les tecnologies d’impressió 3D de la Fundació CIM, centre tecnològic punter de la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech (UPC).

Per poder planificar les extirpacions dels tumors més complexes, que de vegades resulten inoperables, en aquest cas d’un nen de cinc anys, han realitzat una còpia en 3D del neuroblastoma. Per fer-la, els tècnics de la Fundació CIM han creuat les dades d’una tomografia computeritzada i una ressonància magnètica realitzada a l’infant. La còpia del tumor ha estat feta mitjançant una tecnologia que permet la impressió en dos tipus de materials. En aquest cas, es va fer servir una resina per reproduir els vasos sanguinis i òrgans de la zona afectada, i una altra de translúcida i de consistència tova semblant a la de la tumoració per a què els cirurgians puguin provar d’extreure-la sense danyar els vasos i òrgans. Complementàriament, també s’ha fabricat un prototip amb els òrgans sense el tumor, a fi de poder visualitzar el resultat ambicionat en fer la intervenció.

 

Redacció / Foto: Sant Joan de Déu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix