Es presenta la primera universitat d’estiu a Castelldefels

Ja estan inscrits més de 400 persones al CasTECHdefels dedicada a la Ciència i Tecnologia.

Avui s’han presentat en roda de premsa les activitats de CasTECHdefels, que tindrà lloc entre el 25 de juny i l’11 de juliol al Campus del Baix Llobregat de la UPC. Un acte que ha comptat amb la intervenció de l'alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes; regidor d'Universitats i Cultura, David Grau, el delegat del rector de la UPC al Campus del Baix Llobregat, José Manuel Yúfera. Hi han assistit també Luis Alonso, director de l'EETAC, i Lourdes Reig, directora de l'ESAB. Les activitats estan obertes al públic en general, al professorat de secundària i a l'alumnat preuniversitari

L'alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, ha destacat que aquesta iniciativa és un dels primers fruits del Pla de Projecció Exterior que “és un projecte de ciutat que contribuirà a projectar la ciutat associada a l'excel·lència en el coneixement i la innovació” posat en marxa fa uns mesos per l'Ajuntament de Castelldefels. Reyes també ha afirmat que “Castelldefels és conegut per dos eixos principals que són el Turisme i l'Esport, però un altre eix molt important per el què vol ser coneguda és com a Ciutat del Coneixement. El vincle entre la UPC i la ciutat s'ha de reforçar al màxim i aconseguir tenir una relació fructífera. Per això ,aquesta universitat serà tot un èxit per Castelldefels.”

D’altra banda, el delegat del Rector del Campus de la UPC del Baix Llobregat, José Manuel Yúfera, ha destacat que CasTECHdefels aglutina “diferents activitats dedicades als àmbits d'expertesa del Campus del Baix Llobregat de la UPC sota el paraigua de la divulgació científica. En aquest sentit, la iniciativa consolida l'experiència del Campus en l'organització de tallers i activitats. Aquesta universitat d'estiu està dirigida al públic en general. Per exemple, per a joves d'entre 12 i 18 anys hi haurà diversos tallers de ciència i tecnologia, al voltant de l'àmbit aeroespacial, l'aeronavegació i les simulacions de vol, el llançament de coets a l'espai o amb la fotònica, però sempre de manera lúdica i creativa. Així mateix, estan programades xerrades obertes de divulgació científica sobre temes vinculats també a l'aeronàutica i l'espai.”

El regidor d'Universitats, David Grau, en la seva intervenció ha comentat que “aquesta primera universitat d'Estiu a Castelldefels té com a principal objectiu la transferència del coneixement de la universitat a la ciutadania”. Grau també ha expressat el desig d'aquesta universitat “tingui una trajectòria llarga en el futur a Castelldefels. Mentre, la regidora de Presidència, Sonia Motos, ha anunciat que “la conferència inaugural d'aquest campus d'estiu tindrà lloc el proper 27 de juny, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Castelldefels, a càrrec de Manuel Toharia, director científic de la Ciutat de les Arts i les Ciències així com del Museu de les Ciències Príncipe Felipe de València”.

La Universitat d'Estiu és un projecte compartit entre els centres docents del Campus del Baix Llobregat de la UPC, com són l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (ESAB) i l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC); juntament amb l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), vinculat a la UPC i situat al mateix Campus; i l'Ajuntament de Castelldefels. El projecte compta també amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Redacció / Foto: Ajuntament de Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix