Detingut un espluguí en l’operació ‘CAPSA’

La Guàrdia Civil deté als responsables d'una promotora immobiliària per un desviament de sis milions d'euros, i també han estat imputades 15 persones a les quals els membres de l'organització utilitzaven com a administradors.

La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació “CAPSA”, ha detingut a tres directius –un d'ells amb residència a Esplugues de Llobregat- d'una empresa dedicada a la promoció immobiliària, per la presumpta comissió de diferents delictes que han propiciat el desviament de sis milions d'euros a favor seu. La societat promotora era l'encarregada de localitzar els terrenys a comprar i del desenvolupament de les promocions immobiliàries que mai es van produir. També han estat imputades 15 persones a les quals els membres de l'organització utilitzaven com a administradors de diverses empreses instrumentals creades per cometre el frau.

Durant els anys 2004 al 2007 aquesta empresa objecte de la recerca que ha dut a terme el Grup de Delictes Econòmics i Tecnològics de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Catalunya, hauria constituït diferents societats participades al 50% amb diverses caixes d'estalvis, de tal manera que aquestes eren les que aportaven el finançament per a l'adquisició de solars i terrenys a Catalunya.

A més, la comptabilitat d'aquestes societats participades va ser cedida per les caixes d'estalvis a la promotora, la qual cosa va propiciar que aquesta, presumptament, expedís factures falses per serveis no prestats, factures ‘inflades’ i refacturacions, irregularitats que eren justificades per serveis suposadament prestats per tercers i que en realitat es tractava de societats instrumentals creades amb aquesta fi i en les quals s'havia col·locat com a administradors a persones de la seva confiança.

D'altra banda, també es van utilitzar factures falses amb l'objectiu de minorar la quota corresponent a l'impost de societats, amb el que la promotora, presumiblement, ha pogut defraudar una quantitat superior als 3 milions d'euros.

El dia 3 de desembre, en la fase d'explotació de l'operació, la Guàrdia Civil va dur a terme quatre registres a Terrassa, Esplugues de Llobregat i Sant Felliu de *Codines (dos), als domicilis dels quals van anar president, director general i sotsdirector general de la mercantil investigada, procedint-se paral·lelament a la detenció dels tres. Com a conseqüència dels registres va ser intervinguda abundant documentació i ordinadors (en fase d'anàlisi), diners en efectiu, rellotges, bolígrafs i plomes de primeres marques, joies i uns quaranta quadres, alguns de pintors reconeguts, tot esperant catalogació.

Els detinguts són tres ciutadans espanyols de 55, 46 i 70 anys d'edat, veïns de Sant Felliu de Codines, Esplugues de Llobregat i Terrassa, respectivament. Als tres se'ls imputa la presumpta comissió dels delictes d'Apropiació Indeguda, Falsedat Documental, Administració Deslleial i Contra la Hisenda Pública. D'altra banda i al llarg de la recerca, han estat imputades altres 15 persones -administradors de les societats instrumentals que utilitzava la promotora-, no descartant-se, arran de l'estudi de la documentació intervinguda i de l'anàlisi del material informàtic, noves actuacions.

Redacció / Foto: Guàrdia Civil

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix