Guardaven i desballestaven les motociclistes robades a Cornellà

Venien les peces i accessoris a través d’una aplicació de compravenda d’on haurien aconseguit més de 160.000 euros

Els Mossos d'Esquadra van detenir dos homes, de 46 i 51 anys, com a presumptes autors de sis delictes de receptació relacionats amb el robatori de motocicletes.

La detenció ha estat el resultat d’una investigació iniciada a finals de l’any passat per una sèrie de robatoris de motocicletes ocorreguts a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana. El grup Titani, especialitzat en multireincidents de la Unitat Regional d’Investigació, en col·laboració amb el Grup de Delinqüència Urbana de l’ABP de Sants-Montjuïc, es van fer càrrec de la investigació. Totes les motocicletes sostretes eren de dues marques i models concrets, coincidents amb el tipus de clausor, i les robaven en aparcaments públics.

200916 patrulla mossos a mossos flickr

A mitjan gener, la propietària d’una motocicleta sostreta al mes de novembre al carrer Europa de Barcelona, va veure que es venia una peça de la seva motocicleta en una aplicació de compravenda d’objectes de segona mà. Per aquest motiu els agents van revisar el perfil d’aquest venedor, que venia gran quantitat de peces de motocicletes, i van quedar amb ell simulant estar interessats amb la compra.

L’11 de gener, com a venedors es van presentar dos homes que els investigadors van identificar, ja que la víctima confirmava que la peça era de la seva motocicleta. En aquell moment només van ser denunciats per receptació, ja que el valor de la peça era inferior als 400 € i es tractava d’un delicte lleu. Però com als dos homes els constaven nombrosos antecedents es va decidir continuar la investigació.

Aquelles dates, agents de la Unitat d’Investigació de Les Corts investigaven els mateixos individus també per la sostracció d’una motocicleta on el propietari hi havia deixat una targeta de crèdit. Aquesta targeta va ser utilitzada per comprar en un supermercat, fet que va ajudar a la identificació de les dues persones.

Durant la investigació liderada pel grup Titani que es va portar a terme, els agents van veure com els investigats transportaven en una furgoneta dos xassissos de motocicletes que van llençar en un descampat de Molins de Rei. Posteriorment, els mossos van comprovar que corresponien a dues motocicletes sostretes. També van veure com traslladaven una motocicleta sostreta fins un traster en un pàrquing privat del carrer Ernest Lluch de Cornellà de Llobregat. Tot apuntava que era el lloc on manipulaven i guardaven el que robaven. Els investigadors van confirmar que les persones que en feien ús eren els dos investigats.

230215 EX CAS MOTOS CORNELLA 2 e1676892480895

En rebre el resultat de l’informe de l’anàlisi complert del perfil de l’aplicació de compra-venda, on hi havia 254 peces i 13 motos a la venda, va resultar que el compte bancari, l’adreça dels enviaments i el telèfon de contacte correspondrien als dos homes investigats. Tot apuntava a que es dedicaven a desmantellar les motocicletes sostretes i vendre les peces i accessoris per aquest canal. Haurien arribat a vendre material per un valor de 160.000 euros.

Detinguts in fraganti

Finalment, amb tots els indicis recollits, el dimarts 19 de març es va detenir als dos individus quan eren al traster del Cornellà de Llobregat. Allí els agents hi van localitzar rodes, forquilles i suspensions, tubs d’escapament, cascs, fars, seients, manillars i pantalles. També hi havia tres motocicletes, dues d’elles denunciades com a sostretes. També van localitzar una eina adaptada per aconseguir forçar els clausors d’aquests models de motos i emportar-se-les sense cridar l’atenció. 

22694ef9 e6f7 4d52 bd7c b19415f1a305 16 9 discover aspect ratio default 0

Fins al moment se’ls ha pogut relacionar amb sis robatoris de motocicletes, tot i que la investigació continua oberta. No es descarten més imputacions un cop s’hagi pogut determinar la procedència tant del material recuperat com del venut a través de l’aplicació. Es dona la circumstància que ambdós tenen un ampli historial delictiu, l’un amb una setantena d’antecedents policials i l’altre amb més d’un centenar. L’any passat ja van ser detinguts per altres robatoris de motos a Barcelona.

Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 22 de març davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia dels de Cornellà de Llobregat.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra (arxiu)

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix