Els Mossos passen balanç del dispositiu antidroga a Sant Cosme

Els agents policials van detenir dotze persones, intervenir 860 plantes de marihuana, 7.802 grams de cabdells de marihuana, 9.150 grams de cocaïna, 18.460 euros en efectiu i armes de foc artesanals

Tal com va explicar La Premsa del Baix fa unes setmanes, l'Equip Conjunt d'Investigació compost per la Unitat d'Investigació del Prat de Llobregat i la Divisió d'Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud, va desmantellar una organització criminal que es dedicava a la producció i venda de marihuana. La investigació va comptar amb la col·laboració de la Policia Local del Prat.

Captura de pantalla 2024 03 12 a las 8.37.58

La investigació es va iniciar quan els agents van realitzar l'entrada i escorcoll sota manament judicial d'un domicili del Prat de Llobregat el dia 02 de març de l'any 2023, davant d'un seguit d'indicis que apuntaven a l'existència d'una plantació de marihuana. En el domicili, en el qual vivien un home i una dona i els seus quatre fills menors d'edat, van localitzar 103 plantes de marihuana i tot el material propi d'una plantació d'interior, com extractors, aire condicionat, filtres, llums i temporitzadors. A més, també van intervenir 170 grams de marihuana preparada pel seu consum, una bàscula, una arma de foc curta i un telèfon mòbil.

Captura de pantalla 2024 03 12 a las 8.38.53

De l'anàlisi dels indicis intervinguts, els agents van constatar que l'home formava part d'una estructura criminal operativa al Prat de Llobregat dedicada al tràfic de drogues. També van detectar altres delictes de tinença d'armes i defraudació de fluid elèctric. Arran d'aquests indicis es van acordar altres mesures judicials per conèixer l'organització, l'abast, la composició i l'activitat d'aquesta estructura criminal amb l'objectiu de determinar la responsabilitat penal dels seus membres i finalitzar la seva activitat. Durant els mesos que va durar la investigació es van identificar vuit integrants actius de l’organització i diversos col·laboradors que facilitaven puntualment l'activitat criminal, i també altres domicilis en els quals es desenvolupava la producció de la marihuana.

Operatiu

Els agents van iniciar el dispositiu d'explotació de la investigació el dia 29 de febrer d'enguany, i van realitzar deu entrades i registres simultanis als domicilis situats al Prat de Llobregat, Sant Adrià del Besòs i Tarragona. En aquest dispositiu hi van participar els agents de l'Equip Conjunt d'Investigació i de les unitats d'ordre públic ARRO i BRIMO, juntament amb la Policia Local del Prat de Llobregat i tècnics de l'Ajuntament de la mateixa població.

Captura de pantalla 2024 03 12 a las 8.36.54A més, dinou tècnics d'Edistribución Redes Digitales van col·laborar a l'hora de comprovar les connexions a la xarxa elèctrica en nou inspeccions a domicilis i locals. D'aquestes 9, en 8 es van detectar connexions fraudulentes que van comportar 0'57GWh d'energia defraudada, que equival al consum d'una població de 162 habitatges, tenint en compte un consum anuals de 3.500Kwh/habitatge, que ascendeix a una quantitat de 198.430 euros.

Captura de pantalla 2024 03 12 a las 8.35.50

Com a resultat del dispositiu, els agents van detenir dotze persones amb edats compreses entre els 20 i els 52 anys i van localitzar sis plantacions en les quals es van intervenir 860 plantes de marihuana, 7.802 grams de cabdells de marihuana, 9.150 grams de cocaïna i 18.460 euros en efectiu. El valor total de la droga al mercat il·lícit ascendeix a més de 500.000 euros.

Captura de pantalla 2024 03 12 a las 8.40.03

Crida l'atenció com els investigats havien pres el control de les golfes d'un edifici i del soterrani d'un altre, als quals havien accedit forçant el sostre i la paret respectivament, per a instal·lar plantacions indoor de marihuana. Els investigadors també van localitzar un taller artesanal d'armes de foc en el qual es van intervenir dues armes de foc casolanes, així com peces d'altres armes i munició.

Redacció / Fotos: Mossos d'Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix