Llibertat per a un home acusat de matar la seva núvia a Sant Joan Despí

El presumpte assassí havia estat quatre anys a la presó preventiva a l’espera de judici

Un home acusat de matar, maltractar i estafar a la seva núvia en 2020 en el domicili que compartien a Sant Joan Despí està en llibertat provisional després de complir quatre anys a la presó preventiva a l'espera de judici.

El judici ha començat aquest dilluns en l'Audiència de Barcelona i s'allargarà fins al 5 de febrer, encara que en un principi la vista oral estava prevista entre el 8 i el 16 de gener, però es va endarrerir per un problema de salut d'un dels lletrats. Amb la nova data de judici, en haver passat quatre anys a la presó preventiva, el divendres passat la jutgessa va dictar un acte en el qual es va acordar la seva llibertat vigilada a l'espera de judici, segons han explicat fonts jurídiques a Europa Press.

f56192d5 de10 4024 98dc d4888e742f63 16 9 discover aspect ratio default 0

En l'acte, la jutgessa també va demanar la retirada del seu passaport; li va imposar un dispositiu de seguiment (polsera telemàtica) per a evitar que s'acostés a la família de la víctima; la prohibició de sortida del terme municipal de Barcelona, i l'obligació de comparèixer en el jutjat.

Els fets

Segons l'escrit del fiscal, l'acusat, a principis d'estiu de 2019, va iniciar una relació sentimental amb la víctima i, al poc temps, es va anar a viure al domicili en el qual residia ella amb la seva filla. Poc temps després de l'inici de la convivència, l'acusat va començar a mostrar "actituds d'hostilitat i agressivitat verbal i va instaurar un clima de dominació i imposició, amb continus crits, menyspreus, insults i vexacions, exigències econòmiques i sostraccions continuades, afany de control i voluntat d'aïllament social i familiar de la seva parella". L'acusat, "aprofitant que la convivència en el domicili li donava accés tant a informació sensible, íntima", com a econòmica de la víctima, va aconseguir accedir a les claus de desbloqueig de les seves terminals o dispositius electrònics i va entrar en repetides ocasions, fins i tot va utilitzar les seves targetes per a presumptament robar-li.

Captura de pantalla 2024 01 29 a las 19.04.33

Durant el matí del 27 de gener de 2020, l'acusat va tornar al domicili de la víctima i "mostrant un clar menyspreu" cap a ella, segons l'escrit del fiscal, la va colpejar repetides vegades i la va asfixiar, sense que ella pogués defensar-se. Després de provocar-li la mort i per a evitar el seu descobriment, l'acusat va amagar el cos sota el llit de l'habitació principal de l'habitatge i va agafar les targetes, la documentació i el mòbil de la víctima, es va transferir diners i es va fer passar per la víctima quan qualsevol persona pròxima a ella la intentava contactar per WhatsApp. Finalment, el 28 de gener de 2020, l'acusat va utilitzar el vehicle de la víctima i es va dirigir a l'Aeroport del Prat amb la finalitat d'abandonar el país per a eludir les conseqüències dels seus actes i va intentar comprar un bitllet a Punta Cana.

La Fiscalia i l'acusació particular demanen 44 anys de presó pels delictes d'assassinat amb traïdoria i acarnissament; maltractament habitual; robatori amb violència; delicte continuat contra la intimitat; robatori amb violència d'ús de vehicle de motor, i estafa continuada, mentre que el seu defensa demana la seva absolució.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix