Detenen a l’Aeroport Barcelona-El Prat tres traficants de drogues

No tenien d'antecedents previs i es va  aconseguir retirar del mercat il·lícit aproximadament 46 quilograms de marihuana

Agents de la Policia Nacional han detingut a tres homes de nacionalitat turc-alemanya que es dedicaven a enviar substàncies estupefaents mitjançant empreses de transport i lliurament de paqueteriaEls detinguts enviaven quantitats relativament grans de droga a països com Alemanya, Polònia i Lituània. En aquests Estats el preu de la substància, en particular la marihuana, arriba a quadruplicar el seu preu de venda, en relació amb el preu de venda a Espanya.

Marihuana3

Gràcies a les estretes relacions que la Policia Nacional té amb aquestes empreses de transport, amb les quals es col·labora activament, el mes de novembre passat es va aconseguir detectar un grup de ciutadans turc-alemanys que intentaven enviar diversos paquets que contenien marihuana en el seu interior.

Els paquets de substància, envasats al buit, anaven camuflats dins d'objectes voluminosos, amb l'esperança d'evadir qualsevol control que es fes sobre els mateixos. Desgraciadament per als delinqüents, les empreses de paqueteria tenen els mitjans adequats i coneixen les tècniques utilitzades per aquestes “bandes”, que els permet arribar a localitzar les partides que s'amaguen en aquells paquets que contenen droga en el seu interior.

Detecció amb ràpida actuació policial

De la recerca es va fer càrrec el Grup d'Estupefaents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Policia Nacional d'Alacant, ràpidament es van iniciar les primeres diligències intervenint la substància i recaptant les dades d'un dels autors. També es va recuperar imatges dels tres homes i del vehicle d'alta gamma que havien llogat per a cometre els il·lícits.

Es va poder descobrir que els detinguts estaven utilitzant aquest modus operandi des d'octubre, fent enviaments també des d'una altra de les oficines de transport d'una localitat de Madrid. Amb aquesta nova informació, els agents van poder arribar a intervenir més paquets que contenien més marihuana en el seu interior.

La Policia Nacional va continuar realitzant les diligències oportunes per a aconseguir esclarir la recerca. Dins d'aquestes gestions es troba la remissió dels paquets a la Brigada Provincial de Policia Científica de la Policia Nacional d'Alacant. Aquests especialistes practiquen tècniques específiques de la seva activitat per aconseguir trobar vestigis que donin més informació sobre els autors dels delictes que s'investiguen.

Marihuana

Amb tota la informació que s'havia adquirit, es va establir un dispositiu de cerca i detenció contra els tres presumptes propietaris de la droga, arribant a conèixer que s'acabaven de marxar d'Alacant, els detinguts intentaven abandonar el país amb avió, sortint d'Espanya per l'Aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-El Prat.

Es va iniciar un fort dispositiu de localització i detenció, posant els fets en coneixement de la Comissària del Lloc Fronterer de la Policia Nacional de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. Agents del Grup de Policia Judicial d'aquella plantilla es van preparar per a “rebre” als tres autors, podent localitzar-los i detenir-los en el moment en què abandonaven el vehicle i intentaven agafar un avió per a anar a Alemanya.

La Policia Nacional va aconseguir retirar del mercat il·lícit aproximadament 46 quilograms de marihuana, repartits en els 6 paquets que es van intervenir de les empreses de transport. Si aquesta substància s'hagués posat en circulació en el mercat il·legal, podria haver arribat a tenir un preu de venda de més de 90.000 euros en el cas de ser venut en la modalitat de venda per quilograms.

Els detinguts, de Turquia i Alemanya i amb edats entre 23 i 24 anys, mancaven d'antecedents i van ser posats a disposició judicial dels Jutjats d'Instrucció del Prat de Llobregat (Barcelona).

Redacció / Fotos: Policia Nacional

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix