Detingut un multireincident de robatoris a clients d'hotels del Baix

Una de les víctimes va ser arrossegada pel vehicle emprat pels lladres per fugir 

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Cornellà de Llobregat van detenir el 16 de novembre un home, de 60 anys, com a presumpte autor de dos furts a clients d'un hotel de Sant Joan Despí i un robatori violent a un taxista en un hotel de Cornellà de Llobregat.

La investigació es va iniciar a finals del mes d'agost arran de dos furts a clients d'un hotel a Sant Joan Despí. El primer fet va tenir lloc quan uns clients es disposaven a fer el check out i, en abandonar l'hotel, algú va aprofitar el moment per sostreure'ls els equipatges a la recepció de l'hotel. El segon furt va tenir lloc pocs dies després, en aquesta ocasió, a l'exterior del mateix hotel, quan a una turista li van sostreure l'equipatge, mentre un altre home distreia al seu acompanyant.

Les primeres indagacions realitzades van permetre determinar als investigadors que havia estat el mateix autor qui havia fet els dos furts a Sant Joan Despí. A més, també van esbrinar que no actuava sol, donat que marxava del lloc en un vehicle conduït per una altra persona que l'esperava per facilitar-li la fugida.

Captura de pantalla 2023 11 20 a las 16.42.16

Captura de pantalla 2023 11 20 a las 16.39.23

Captura de pantalla 2023 11 20 a las 16.40.35

Mentre els investigadors recavaven indicis i testimonis dels primers dos furts van tenir coneixement d'un tercer robatori a les portes d'un hotel a Cornellà de Llobregat. Aquest cop, havia estat un robatori violent. La víctima era un taxista el qual havia patit lesions en intentar evitar el robatori. Concretament, aquest tercer robatori s'havia produït quan un home va sostreure la recaptació de l'interior del taxi mentre el conductor atenia els clients a l'aparcament d'un hotel a Cornellà. El taxista, en adonar-se'n del robatori va perseguir corrent el lladre agafant-lo tot just quan entrava en el vehicle que l'esperava en marxa per fugir, moment en què el conductor va accelerar sobtadament i va arrossegar-lo pel terra diversos metres, produint-li lesions a les cames. Mitjançant gravacions i testimonis els investigadors van poder esbrinar que l'autor d'aquest robatori violent havia estat el mateix sospitós que investigaven pels furts a turistes de l'hotel de Sant Joan Despí i que el vehicle també era el mateix emprat anteriorment.

Finalment, els agents van identificar l'autor dels robatoris i el vehicle emprat i van recercar-lo en els municipis on acostumaven a actuar, fins que el dimecres 15 de novembre van localitzar el vehicle estacionat a Cornellà de Llobregat, sense ocupants en el seu interior i el van retirar amb grua fins al dipòsit policial. L’endemà, van detenir el presumpte lladre, un multireincident dels robatoris a clients d'hotels, principalment de l'àrea metropolitana de Barcelona.

El detingut, amb 48 antecedents policials de la mateixa tipologia delictiva, va passar a disposició judicial el divendres 17 de novembre. La investigació continua oberta per detenir el conductor del vehicle emprat en els robatoris. Els Mossos d'Esquadra tenen actives actualment campanyes informatives destinades específicament als establiments hotelers amb l'objectiu d'evitar aquest tipus de delictes, així com contacte directe amb el Gremi d'Hotels pel que fa a l'assessorament i consulta en l'àmbit de la prevenció.

Redacció / Fotos-Vídeo: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
206

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix