Detenen a un home a l’Aeroport Barcelona-El Prat per estafa informàtica

Va cometre un frau de gran envergadura contra els consumidors en crear i distribuir un programari maliciós conegut com a scareware i estava fugit de les autoritats dels EUA fa deu anys

Agents de la Policia Nacional han detingut a un ciutadà ucraïnès al qual li constava, en vigor, una Notificació Vermella d'Interpol en trobar-se fugit de les autoritats dels Estats Units des de fa més de deu anys.

Dimarts passat, el fugitiu va ser localitzat i detingut en l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat quan els agents van tenir coneixement de la seva arribada en un vol per a visitar la ciutat comtal. L'operació ha estat duta a terme per investigadors de la Comissaria General d'Informació en coordinació amb les Brigades Provincials d'Informació de Tenerife i de Barcelona i amb la comissaria de l'aeroport. A nivell internacional, s'ha comptat amb el suport de l’FBI i Interpol.

F0 wiC2XoAA77iM

Els fets que se li imputen van succeir entre els anys 2006 i 2011 quan el detingut, al costat d'altres implicats, va cometre un frau de gran envergadura contra consumidors en crear i distribuir un programari maliciós conegut com a scareware. A través d'aquest codi informàtic, i amb l'ajuda d'una xarxa internacional sofisticada de servidors informàtics, infectava els ordinadors de les víctimes i provocava que apareguessin missatges emergents en les pantalles, advertint que els terminals estaven infectats amb un virus i havien d'adquirir un programari antivirus per a aconseguir una solució. Les víctimes arribaven a pagar fins a 129 dòlars per a obtenir uns programes de seguretat falsa, desconeixent que lliuraven els diners a qui els havia infectat l'ordinador inicialment. Els delictes del pròfug van afectar centenars de milers de víctimes a tot el món i van causar més de 70 milions de dòlars en pèrdues als consumidors.

En el matí del dimecres va ser posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció número Sis de l'Audiència Nacional, en funcions de guàrdia, decretant el seu titular el seu ingrés a la presó.

Redacció / Fotos: Policia Nacional (arxiu)

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix