Desmantellat un grup que robava en domicilis de comerciants de Sant Boi

Els seus integrants feien els seguiments per ubicar on vivien i conèixer les seves rutines i posteriorment sostreien diners, joies, aparells electrònics i altres objectes amb una sortida fàcil al mercat il·legal

Els Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Policial (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud i de la Unitat d'Investigació de Sant Boi han desarticulat un grup criminal format per sis persones a qui s'atribueixen almenys set robatoris amb força i dos de violents a interior de domicilis del Baix Llobregat (Sant Boi de Llobregat) i Barcelonès. Els investigadors han detingut quatre homes i n'han denunciat dos més, d'entre 30 i 54 anys.

Els investigats no dubtaven en utilitzar la violència en cas de trobar persones a l'interior del domicili que volien violentar. Les intimidaven amb armes blanques, les colpejaven i les emmordassaven amb l'objectiu d'endur-se el botí. Els detinguts van realitzar moviments bancaris per valor de més de 31.500 euros, en dates immediatament posteriors a les dates dels robatoris.

Els quatre detinguts van passar a disposició judicial el 28 d'abril i la Magistrada del Jutjat d'Instrucció 5 de l'Hospitalet de Llobregat, a petició de la Fiscalia, en va decretar l'ingrés a presó provisional.

Fotograma 2 ZVPl8E9

Els investigadors havien detectat un augment dels robatoris amb força a l'interior de domicilis durant el darrer trimestre de l'any 2022. Les primeres indagacions van establir una línia d'investigació centrada en un grup de persones que actuava seguint un patró d'actuació coincident, tant respecte del modus operandi com del tipus de víctima.

El perfil de víctima seleccionat era molt concret, principalment ciutadans d'origen asiàtic. La barrera idiomàtica, la desconfiança amb les entitats financeres i el desconeixement de les administracions, com del funcionament dels cossos de seguretat, comportava que en molts casos no presentessin denúncia davant la policia.

FvxX63BXsAYV5hb

El modus operandi que utilitzaven era coincident en tots els fets: seleccionaven les víctimes i les seguien per esbrinar el seu domicili. Un cop sabien l'adreça, n'establien les rutines per planificar el robatori, usualment quan els habitatges eren buits. Les vigilàncies podien durar mesos.Un cop decidien cometre el robatori, un dels integrants feia vigilàncies de les víctimes per assegurar-se que no retornaven al domicili. En aquell moment, els altres lladres accedien a l'habitatge i forçaven el pany de la porta principal o alguna finestra, amb una clau sostreta prèviament o utilitzaven altres tècniques d'accés

Redacció / Fotos-Video: Mossos d'Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix