L’assassí de la viladecanenca Janet Jumillas demana revisar la sentència

Creu que es va vulnerar el seu dret de presumpció d’innocència després de ser condemnat a disset anys de presó

L'home condemnat a disseny anys de presó per assassinar Janet Jumillas el 2019 ha demanat una revisió de la sentència perquè considera que al judici es va vulnerar el dret a la presumpció d'innocència. A la vista d'apel·lació celebrada ahir dimarts al TSJC, la defensa del condemnat, Aitor G.P. ha recriminat que no es tingués en compte la seva versió dels fets, amb què assegurava que una tercera persona havia mort Jumillas al seu pis en un moment que ell es va absentar. Al mateix temps, ha demanat que s'apliquin atenuants per rampell i per consum habitual de cànnabis i cocaïna. La fiscal ha rebatut el recurs del condemnat i ha assegurat que hi ha diverses proves que evidencien la seva autoria. Ha demanat confirmar la sentència.

Captura de pantalla 2022 12 20 a las 16.21.33

El lletrat d'Aitor G.P. ha refermat que el seu client va rebre Janet Jumillas a casa seva de Cornellà de Llobregat el 13 de març del 2019 per pagar-li uns diners que li devia, i que la noia va aparèixer acompanyada d'un home i una dona que ell desconeixia. Com va dir al judici, ha insistit que l'home li va reclamar diners i va anar al cotxe a buscar la cartera, deixant-los als tres a casa seva momentàniament.

Quan va tornar, assegura, havien desaparegut tant Janet Jumillas com la parella que l'acompanyava, i va trobar unes taques de sang que va decidir netejar. També va trobar una bossa que inicialment, sosté, va pensar en llençar però després va posar al maleter del cotxe per anar al Prat de LlobregatL'advocat ha assegurat que això últim explica que la investigació geolocalitzés el mòbil d'Aitor G.P. i Janet Jumillas junts, en un recorregut des de Cornellà fins els terrenys on mesos després va aparèixer el cadàver.

Captura de pantalla 2022 12 09 a las 17.41.23

Sobre les restes de sang, ha dit que són compatibles amb un cop de puny que hauria pogut rebre la noia en absència d'Aitor G.P. en el marc d'alguna discussió per tràfic de drogues, ja que ella es dedicava a aquests negocis. "Tenim una explicació però el jurat no l'ha tingut en compte", ha lamentat, mentre ha assegurat que el seu client no va poder traslladar el cadàver "perquè hauria d'haver estat un súper home per transportar un cos que pesava 15 quilos més que ell."

Així i tot, la defensa també ha demanat que, en cas de confirmar la condemna, s'apliquin dos atenuants al seu client. Per una banda, ha reclamat tenir en compte que hauria actuat per rampell degut a un "descontrol emocional". Ha assegurat que Aitor G.P. i Janet Jumillas havien tingut una "bona relació hores abans", de manera que ha atribuït els fets a una "exigència" relacionada amb el pagament de drogues que ell no hauria sabut gestionar "en no veure una altra sortida".

D'altra banda, també ha demanat un atenuant per politoxicomania. Si bé durant el judici es va considerar provat que l'home estava sota els efectes del consum de cànnabis, ha lamentat que no es tingués en compte que també era consumidor habitual de cocaïna, "fet que podia alterar les seves capacitats cognitives".

Finalment, ha demanat una rebaixa de la indemnització que ha de pagar a la família de la víctima, xifrada en 488.000 euros.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix