Extingit l'incendi a l’antiga fàbrica de La Seda al Prat de Llobregat

Ha estat el tercer incident que es produeix a la planta i no va causar cap ferit

Els Bombers de la Generalitat van donar per extingit l’incendi, que es va originar per causes que es desconeixen, a les instal·lacions de l’empresa Plastiverd (antiga fàbrica de la Seda de Barcelona). Ha estat el tercer incident en un mes que es produeix en aquesta planta, segons s’ha explicat des de l’Ajuntament del Prat de Llobregat

L’incendi, del qual es va rebre l’avís a les 17.05 hores, va afectar l’exterior d’una turbina de les instal·lacions on va cremar oli tèrmic refrigerant. Des d’un primer moment, els efectius dels Bombers van treballar per protegir les zones més vulnerables del costat de la turbina per evitar riscos, com són la canalització  de gas i els transformadors d’alta tensió, així com també van neutralitzar amb escuma la zona afectada per l’incendi.

incendi seda 2

Desallotjament dels treballadors

Com a mesura preventiva, es van haver de desallotjar els treballadors de les empreses més properes els quals no van poder retornar un cop es va donar per estabilitzat. A més es va donar per finalitzada la recomanació, que Bombers de la Generalitat havien demanat a través de Protecció Civil, d’evitar acostar-se a la zona i a tancar portes i finestres en cas de notar molèsties. Segons va confirmar el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) no hi va haver cap persona ferida.

Així mateix, també es van desplaçar tècnics de Protecció Civil, donant suport a les tasques de coordinació i avisos a la població, dos tècnics de la (DGPC), efectius dels Mossos d’Esquadra, de Policia Local i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) en caràcter preventiu i dues dotacions dels Bombers de Barcelona.

incendi seda 3

El Centre d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) va estar en contacte permanent amb l’Ajuntament del Prat i també amb els municipis propers per la possible arribada del fum de l’incendi. Cal afegir que, Protecció Civil no va fer sonar les sirenes d'avís de risc químic que té el municipi, ja que no es va tractar d'una emergència química. El telèfon d’emergències 112 Catalunya va rebre un centenar de trucades per l’incendi al Prat de Llobregat.

Redacció / Fotos: Bombers de la Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
198

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix