Detenen al cap d'un grup armeni per segrestos a empresaris espanyols

La Policia Nacional el va arrestar a l'Aeroport Barcelona-el Prat quan havia viatjat al nostre país per captar a noves víctimes.

Agents de la Policia Nacional van detenir en l'Aeroport Barcelona-el Prat al cap d'una organització responsable del segrest a Armènia de tres representants d'una empresa setrill de Màlaga i d'un empresari català. L'ara arrestat dirigia un grup els principals components del qual van ser detinguts al nostre país en fases anteriors de l'operació, culminades a l'octubre de 2015 i febrer de 2016. El motiu del seu viatge a Espanya seria preparar un nou rapte i la seva captura ha evitat que altres quatre empresaris granadins fossin víctimes d'aquesta modalitat delictiva, quan es trobaven a punt de viatjar a Armènia per tancar un substancial negoci promogut pel detingut. Els delinqüents utilitzaven aquest procediment per atreure a empresaris espanyols fins al país del Caucas amb l'objectiu de tancar el suposat negoci, sent allí retinguts fins a aconseguir el pagament d'una important quantitat de diners.

Nous objectius

Després de l'arrest del líder del grup en l'Aeroport Barcelona-el Prat s'ha sabut que el detingut viatjava al nostre país probablement per captar noves víctimes, canviant el seu modus operandi després de l'experiència anterior en la qual van ser detinguts altres membres de l'organització. En aquest cas, les futures víctimes, empresaris vinícoles de Granada, ja havien realitzat un primer viatge en el mes d'abril a Armènia. Ara, el líder del grup intentava guanyar-se la seva confiança i donar més credibilitat al negoci que volia proposar-los. El següent pas seria formalitzar els contractes d'exportació, la qual cosa hauria motivat el seu viatge a Espanya. Possiblement, el detingut argumentaria que el pagament d'aquest contracte hauria de realitzar-se al seu país i que, per a això, els màxims responsables de l'associació vinícola haurien de viatjar a Armènia, on amb seguretat serien privats de llibertat i extorquits com en ocasions anteriors.

Modus operandi

Aquesta organització criminal té llarga experiència en dos delictes: l'estafa i el segrest. La seva manera d'actuar consisteix a localitzar empresaris per realitzar un gran negoci amb suposats representants del govern armeni. Per aconseguir la confiança dels empresaris els ofereixen un negoci d'exportació o de compravenda que llançaria uns suculents beneficis.

Posteriorment, i amb el pretext de formalitzar diversos pagaments i d'obrir comptes bancaris a Armènia per culminar el tracte, forcen als empresaris a viatjar fins allí, argumentant dificultats per transferir importants quantitats de diners fins a aquest país. A la seva arribada són recollits en el mateix aeroport de Yerevan per membres de l'organització en vehicles d'alta gamma, denotant un alt nivell adquisitiu i la importància que tenia el negoci, i portats a un hotel “de confiança” on els representants espanyols no haurien de pagar res, ja que correrien ells amb totes les despeses.

Finalment, amb el pretext de formalitzar els contractes i obrir els comptes bancaris per al pagament de les mercaderies porten a les seves víctimes a una altra ciutat on suposadament es troba la sucursal bancària en la qual havien de realitzar les gestions. En un moment del viatge els empresaris són conduïts fins a una casa i retinguts sota tot tipus d'amenaces, per obligar-los a pagar importants quantitats de diners si volen recuperar la llibertat. Una vegada aconseguit els diners eren traslladats de nou a Yerevan, advertint-los de les represàlies a les quals s'exposaven tant ells com les seves famílies si denunciaven el succeït.

Redacció / Foto: Policia Nacional

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
317

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix