Detencions a Cornellà i Prat de Llobregat en l’operació Molecular

La Guàrdia Civil ha confiscat 210 quilos de pasta base de cocaïna i s'ha detingut als 13 membres de l'organització en 10 registres.

La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació Molecular, ha confiscat 210 quilos de pasta base de cocaïna que, després de ser sotmesa a diferents processos químics, s'haguessin convertit en aproximadament 1.000 quilos de cocaïna apropiada per a la seva venda i consum. A més, s'ha descobert un nou sistema d'ocultació i introducció de la droga a Espanya, utilitzant mobiliari i simulant la realització de mudances. Els agents han detingut als 13 membres de l'organització criminal, 8 homes i 5 dones de nacionalitats colombiana, espanyola, peruana, guineana, marroquina i cubana, d'edats compreses entre els 25 i els 71 anys a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat i Cunit de Calafell (Tarragona).

La recerca, desenvolupada en col·laboració de la D.E.A. (Drug Enforcement Administration) dels EUA d'Amèrica, es va iniciar després de localitzar a un grup criminal organitzat, compost majoritàriament per narcotraficants colombians, que pretenia introduir importants quantitats de droga a Europa usant com a porta d'entrada el port de Barcelona.

2016 04 15 Op Molecular 03

Després d'establir un dispositiu de seguiment ajusto a aquesta organització, dimarts passat dia 12 els agents van desplegar un operatiu en diferents punts de la ciutat de Barcelona, poblacions de l'extraradi i a Cunit de Calafell (Tarragona), que va culminar amb la detenció dels 13 narcotraficants. Així mateix, van dur a terme 10 registres (sis a Barcelona, dos a l'Hospitalet de Llobregat, una al Prat de Llobregat i una altra a Cunit), en els quals a més de la pasta basi de cocaïna van intervenir 5 vehicles de diferent gamma, 27.190 euros en metàl·lic, 6 armes llargues, 3 armes curtes (una d'elles, que va ser adquirida inutilitzada la van modificar per poder usar-la), 400 cartutxos de diferents calibres, divers material tecnològic (mòbils, tabletes, ordinadors, etc.), així com balances de precisió, precursors per al processament i cuinat de la droga.

Organitzats i jerarquitzats

La xarxa estava perfectament organitzada i jerarquitzada, ja que cada membre exercia diferents rols de responsabilitat i missions definides en l'estructura delictiva. Enviaven persones amb escassos recursos econòmics al Perú sota l'aparença que anaven a exercir algun tipus d'activitat laboral. Durant la seva estada al país Sud-americà, que durava diversos mesos perquè fos creïble, aquestes persones vivien amb totes les despeses pagades a l'espera del viatge de tornada.

Quan l'organització planejava la tornada d'aquestes persones a Espanya iniciaven els preparatius d'ocultació de la droga a l'interior dels mobles que, suposadament, eren els que havien format part del mobiliari del seu domicili durant la seva estada aquests mesos al Perú.

2016 04 15 Op Molecular 04

La persona tornava a Espanya amb avió i els mobles via marítima en contenidors que, després de ser despatxats com a tals, eren remesos a diferents guardamobles de Barcelona i el seu extraradi on, finalment, es feien càrrec d'ells diferents integrants del grup criminal per culminar el procés d'extracció de la droga que portaven oculta.

L'operació ha estat desenvolupada per agents pertanyents a la Unitat de Policia Judicial de la 7ª Zona de la Guàrdia Civil de Catalunya amb la col·laboració de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i l'Agència D.E.A. dels EUA.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix