Agents Rurals actuen a Cornellà contra el comerç il·legal d'ocells

Es torna a posar en evidència el continu mercat il·lícit existent de compravenda d’ocells silvestres de cant.

Membres del Cos d’Agents Rurals va dur a terme, dissabte passat,  una actuació contra la venda il·legal d’ocells fringíl·lids als voltants de la Plaça Tàrrega de Cornellà de Llobregat. L’objectiu d’aquestes actuacions és el d’evitar el comerç d’ocells silvestres capturats al medi natural, ja que la protecció legal d’aquestes aus ho prohibeix.

Han estat identificades i interceptades dues persones tot just abans que es dirigissin amb els 72 ocells de l’espècie cadernera(Carduelis carduelis) a la Plaça Tàrrega amb la finalitat de comercialitzar-los il·lícitament. Cap de les dues persones ha acreditat l’autorització excepcional que pogués emparar la seva captura legal en el medi natural. Tanmateix, els ocells no disposaven de l’obligatòria anella oficial. Tots els exemplars, entre els quals hi ha exemplars adults i novells, presenten evidències d’haver estat capturats recentment. En l’argot ocellaire es coneixen com a “passes” les caderneres procedents de les poblacions del centre d’Europa que són capturades durant la tardor a la península ibèrica. Les bandades d’ocells arriben a la Península a la recerca de destinacions més càlides on passar l’hivern. En el mercat negre, es venen fàcilment.

  Tots els ocells comissats han estat traslladats a un Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de la Generalitat per passar una revisió veterinària i iniciar la seva reintroducció al medi natural.

Les investigacions efectuades pel Grup de Suport de Fauna i Flora del Cos d’Agents Rurals indicarien que els ocells han estat caçats furtivament a la província d’Osca i també, que les persones denunciades acudien periòdicament a Cornellà de Llobregat a comercialitzar els ocells després d’haver-los caçant il·legalment. D’aquesta manera, els guanys eren nets, ja que no hi havia intermediaris.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
440

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix