Detenen a Cornellà dues persones vinculades a DAESH

Segons el Ministeri de l'Interior estaven vinculades a l'aparell de reclutament i adoctrinament de l’organització terrorista administrant i difonent material propagandístic a través de les xarxes socials.

Segons el Ministeri de l'Interior, la Guàrdia Civil ha desenvolupat aquest matí una operació antiterrorista, dirigida pel Jutjat Central d'Instrucció, número 1, de l'Audiència Nacional i de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, en la qual s'han detingut a dues persones -tots dos origen marroquí (un de nacionalitat espanyola i un altre marroquí)- a Cornellà de Llobregat vinculades a l'aparell de reclutament i adoctrinament de l'organització terrorista DAESH.

A través de les xarxes socials, els detinguts haurien mantingut contactes amb individus en zones de conflicte, oferint-los el seu suport i ànim per continuar amb les seves activitats. Així mateix, haurien participat de forma activa i directa en l'aparell de propaganda del DAESH, mitjançant trobades privades per al visionat conjunt de continguts propagandístics d'aquesta organització terrorista, enaltint als seus membres i a aquesta organització.

Els detinguts serien responsables de la creació de perfils per visionar arxius de tot tipus (imatges/vídeos/documents) produïts pel DAESH, per posteriorment divulgar-los a altres usuaris a través d'altres xarxes socials o compartir-los directament amb altres individus en les esmentades trobades privades. Les activitats de proselitisme haurien tingut la intenció de persuadir als participants en aquestes reunions per integrar-se en el DAESH i desplaçar-se a zones de conflicte.

La Guàrdia Civil està efectuant registres als domicilis dels detinguts. L'operació continua oberta.

Redacció / Foto: TPV

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix