Setze escoles de Cornellà identificaran als seus alumnes amb una polsera localitzadora

Més de 4.000 escolars de la ciutat es beneficiaran d’aquest dispositiu de seguretat que conté totes les dades necessàries per poder identificar els infants en les excursions.

Des d’aquest mes d’abril, setze escoles de Cornellà de Llobregat han posat en funcionament un sistema de seguretat per a la identificació dels infants en les sortides escolars, impulsat per l’empresa Sistemas ikanguro i subvencionat per l’Ajuntament de Cornellà. En total es beneficiaran 4.464 estudiants d’infantil i primària de la ciutat d’aquest nou dispositiu. Es tracta d’unes polseres personalitzades, intransferibles, adaptables, impermeables i de diversos colors que contenen totes les dades necessàries per poder identificar als responsables dels infants en cas de pèrdua. La informació que conté la polsera està codificada de forma alfanumèrica, per qüestió de seguretat, i es pot accedir a ella amb un telèfon intel·ligent ja sigui mitjançant la lectura d’un QR o entrant a la web que s’indica i introduint un codi. Així, qualsevol persona que trobi el menor, podrà accedir a la plataforma de ikanguro on trobarà el nom de la persona responsable del grup, el seu número de telèfon, l’escola a la qual pertany, el lloc de la sortida, l’horari en què té lloc i la data. Si aquesta persona no disposa d’Smartphone, la polsera també porta escrit el número de telèfon d’Emergències (112) que connecta amb els Mossos d’Esquadra, els quals tenen accés a la informació, ja que el sistema compta amb el seu reconeixement i suport.

Aquest sistema d’identificació, que ja es va utilitzar amb èxit a l’última edició dels Jocs Specials Olympics Catalunya on van participar 1.600 esportistes, permet assolir dos objectius: localització ràpida del menor en cas de pèrdua i ofereix tranquil·litat a les famílies i al personal docent davant duna sortida escolar.

Una idea de dues cornellanenques

El sistema d’identificació per a col·lectius es diu iKanguro i ha estat desenvolupat per dues dones emprenedores de Cornellà, Sílvia Fernández i Pilar Jiménez, que preocupades per la seguretat dels seus fills durant sortides escolars, van dissenyar aquest mètode que facilita la localització, amb l’assessorament dels experts en emprenedoria del Centre d’Empreses de Cornellà, on actualment tenen la seu del negoci.

Tot i que l’objectiu inicial del seu projecte estava destinat només al públic infantil i en l’àmbit de l’escola, actualment, la utilitat de les polseres identificatives s’ha ampliat a altres casos: Per a les activitats que es desenvolupen fora dels tallers i dels centres d’educació especial; per als centres de lleure infantil, càmpings, parcs d’atraccions, zoològics, recintes firals, creuers, centres comercials, estadis esportius o per a la gent gran amb problemes de memòria quan realitza sortides de les residències i per a les fundacions d’Alzheimer.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix