Les Jornades gastronòmiques de Sant Feliu arriba a la quarta edició

Del 17 al 19 d’abril es cuinaran en directe plats amb roses que els restaurants del municipi baixllobregatí oferiran durant les Festes de Primavera

Tot a punt per a la quarta edició de les Jornades gastronòmiques "La cuina de les roses", que se celebrarà a Sant Feliu de Llobrgat del 17 al 19 d’abril. Una iniciativa de l'Associació Amics de les Roses de Sant Feliu, amb el suport de l'Ajuntament, que vol fomentar el coneixement d'aquesta flor, símbol de la ciutat, en un certamen únic al país. El seu objectiu és promoure els sectors de la restauració i la pastisseria locals a través de la rosa en unes jornades en què professionals de la cuina santfeliuenca preparen en directe plats, postres i còctels amb la rosa com a ingredient per donar color i sabor a la taula. Les jornades, d'accés gratuït, se celebren al restaurant pedagògic de l'escola d'hostaleria de l'IES Martí Dot, ubicat als jardins del Palau Falguera.

Novetat i activitats

En l'edició del 2015, "La cuina de les roses" comptarà amb els participants fidels i amb noves incorporacions, entre els quals hi ha restaurants, forns de pa, pastisseries i fins i tot bars que elaboraran en directe les receptes que han creat especialment per a l'ocasió i sorprendran els assistents amb la seva creativitat. A més, com ja és tradició, les Jornades permetran donar a conèixer nous productes i ens descobriran per exemple un nou oli gourmet. Durant el cap de setmana també hi haurà una cata de vins i una exposició de flors preparades per al consum.

Conferència

Enguany la conferència inaugural de les jornades anirà a càrrec de Pep Nogué, cuiner del programa Divendres de TV3 i El Suplement, de Catalunya Ràdio. La xerrada anirà acompanyada d’un còctel d’inauguració, elaborat per l’escola d’hostaleria IES Martí Dot, de música en directe a càrrec del grup de jazz Molsa i degustació de cava a càrrec de Juvé&Camps. L’acte inaugural tindrà lloc el divendres 17, a partir de les 19.30 h, a la sala dels Àustries i a les terrasses del Palau Falguera.

Degustació i Exposició floral

Les persones assistents a les Jornades podran tastar els plats cuinats al final de cada demostració. Però quan de veritat les receptes es podran degustar serà durant les Festes de Primavera, que se celebraran del 8 al 10 de maig. Aquests dies, els establiments participants en la iniciativa inclouran en la carta els plats i postres elaborats durant les jornades.

De fet, les Jornades gastronòmiques són el preàmbul de la 57a Exposició Nacional de Roses que es farà al Palau Falguera durant les Festes de Primavera. En el marc de l'Exposició es podran veure i olorar més de 10.000 roses (entre roses d'hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) de més de 150 varietats diferents.

Els Amics de les Roses donaran les eines perquè aquells qui ho vulguin preparin les receptes a casa. Per això, totes les receptes de les jornades estaran disponibles en text i en vídeo a www.lacuinadelesroses.cat

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix