Malestar dels comitès d’empresa del Consell Comarcal per les paraules de Balmón

Han emès un comunicat on expressen la seva preocupació per les declaracions de l’alcalde de Cornellà en les que manifestava “que és una institució sense sentit perquè les seves competències no són rellevants pel territori” i, a més, manifestava que “ha de tendir a desaparèixer”.

Els representants dels treballadors i les treballadores del Consell Comarcal del Baix Llobregat, del Patronat Comarcal de Serveis a la Persona i representació del personal funcionari han fet arribar a la nostra redacció un comunicat per expressar “la seva preocupació davant les declaracions publicades als mitjans de comunicació el dia 6 de març de l’alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón en les que manifestava que el Consell Comarcal del Baix Llobregat ha de tendir a desaparèixer”. A més, mostra el seu malestar en una declaració on afirmava que “el Consell Comarcal és una institució sense sentit perquè les seves competències no són rellevants pel territori”. “Sis dies després de la publicació d’aquestes afirmacions, el sr. Balmón no ha rectificat les seves paraules”, segons el comunicat.

El comunicat diu el següent:

“El Sr. Balmón, alcalde de la primera ciutat en població del Baix Llobregat menysprea o senzillament desconeix el contingut real i la rellevància de les competències del Consell Comarcal. Fet especialment preocupant si tenim en compte que en el passat va tenir responsabilitats com a conseller comarcal. No hi ha cap argument econòmic, ni social, ni d’estalvi, d’eficiència o eficàcia que justifiqui el desmembrament d’una realitat comarcal que, en la voluntat i en la consciència de la població, dels agents socials, dels municipis i del teixit associatiu, és molt anterior a la llei 6/1987 d’organització comarcal de Catalunya.

No podem entendre que el Sr. Balmón es posicioni en contra del Manifest en defensa del Baix Llobregat, que ell mateix va signar juntament amb el conjunt d’alcaldes i alcaldesses de la comarca el dia 5 de juny de l’any 2013 i al que es van adherir un gran nombre d’entitats i institucions representatives de la societat civil de la comarca. No podem entendre una declaració tan poc respectuosa amb dignitat dels treballadors i les treballadores del Consell Comarcal i del Patronat Comarcal de Serveis a les Persones.

Els treballadors i les treballadores del Consell Comarcal del Baix Llobregat desenvolupem un conjunt d’activitats al servei de la ciutadania i dels municipis de la comarca. Es tracta de serveis tan vitals en l’actual conjuntura com els serveis socials bàsics, l’atenció a la infància i l’adolescència, el transport adaptat, els menjadors escolars i les beques de menjador, el transport escolar o els serveis a la joventut. Des de l’entitat també s’ha assolit que la comarca sigui una referència en polítiques d’igualtat, essent pionera en la creació d’un Consell de Dones

comarcal. També es treballa en la mobilitat, l’habitatge, la promoció del turisme, el Parc Agrari, la promoció econòmica i les polítiques actives d’ocupació, el Consell Econòmic i Social, l’Observatori Comarcal, el Servei de Control de Mosquits, la Colònia Güell o la Fundació Cavigaque gestiona un centre ocupacional per a persones amb diversitat funcional i altres.

En els 26 anys de la seva història, el Consell Comarcal del Baix Llobregat ha jugat un paper destacat en el diàleg, la cooperació i l’impuls de l’acció dels municipis.

La superposició d’administracions sobre el territori és un fet al que cal donar resposta amb major racionalitat, però mai en base al menyspreu dels serveis que actualment presta la institució ni dels professionals que s’hi dediquen. Seria enganyós creure que la resposta a aquesta superposició sigui la desaparició del reconeixement polític i administratiu de la comarca del Baix Llobregat.

No podem acceptar propostes orientades a la desaparició de la institució comarcal que significarien, de manera inevitable, la subordinació dels nostres municipis a la realitat metropolitana i a la seva capital.”

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix