Arrenca un projecte pioner de videovigilància a Castelldefels

L’objectiu de l’Ajuntament és que la ciutat sigui molt més segura encara que només podrà ser utilitzat com a eina de prevenció i seguretat i no per sancionar infraccions de circulació.

Castelldefels tindrà, en un futur pròxim, una ciutat més segura. Això és el que pretén l’Ajuntament de Castelldefels amb la intenció de posar en marxa -està en fase d’implementació- d’un nou sistema de videovigilància en els carrers del municipi. Un sistema que serà utilitzat per la Policia Local i pels Mossos d'Esquadra amb l’objectiu de millorar la seguretat de la ciutat, que permetrà detectar a través d'un sistema de reconeixement de matrícules aquells vehicles que hagin estat sostrets o que s'hagin utilitzat per cometre un delicte en qualsevol punt de Catalunya.

Dins la legalitat

Les càmeres de vídeo graven exclusivament les calçades dels carrers de Castelldefels, ja que disposen dels sistemes de seguretat que impedeixen visualitzar domicilis i altres espais públics: només supervisen el pas de vehicles. Amb això, es garanteix el compliment de la legalitat en matèria de videovigilància i protecció de dades. De la mateixa manera, aquest nou sistema només podrà ser utilitzat com a eina de prevenció i seguretat en no permetre sancionar infraccions de circulació, no són radars. Segons el regidor de Governació i Via Pública, David Solé, “aquest sistema de videovigilància únicament s'emprarà per a la prevenció i la vigilància a la ciutat. Seguim invertint a millorar la seguretat de Castelldefels".

El seguiment de vehicles, gràcies al programa de lectura de matrícules, permet a aquest cos policial el control del pas d'automòbils que entren o surten de set grans zones la distribució geogràfica cobreix pràcticament tot el terme municipal.

Redacció / Foto: Ajuntament de Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

La Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu impulsen GiraFeina

La fira d’ocupació tindrà més de 320 ofertes disponibles i se celebrarà el 10 de maig -de 9.30 a 14.00h i de 15.30 a 18.00h- al Casal de joves de…
164

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix