L’Hospital Sant Joan de Déu crea l’Instituto Pediátrico de Enfermedades Raras

El centre sanitari espluguenc té previst prestar assistència a més de 10.000 infants que presenten patologies molt poc conegudes.

L’Hospital Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat, compta des de la setmana passada amb un nou Instituto Pediátrico de Enfermedades Raras (IPER) creat per avançar en el coneixement i la recerca d’aquestes patologies molt poc prevalents, oferir una atenció assistencial integral als més de 10.000 pacients amb malalties minoritàries que són tractats actualment al centre i facilitar un diagnòstic més ràpid als que la pateixen i triguen a ser diagnosticats.

Es tracta d’infants (el 80% de les malalties rares són d’origen genètic) que presenten patologies molt poc conegudes degut a la seva baixa incidència i que sovint requereixen de l’atenció de diferents especialitats de l’Hospital.

La creació de l’IPER segueix les indicacions de la Instrucció del 2014 del CatSalut sobre l’ordenació del procés d’atenció a les malalties minoritàries. El nou institut està dirigit pel doctor Francesc Palau.

Redacció / Foto: Policia Nacional

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix