TRAM inicia una prova pilot instal·lant wifi gratuït en cinc tramvies

Si la iniciativa té èxit es podria convertir en el primer operador ferroviari de la Regió Metropolitana de Barcelona que disposa de wifi gratuït dins dels seus vehicles.

Aquesta setmana s’ha iniciat una prova pilot de sis mesos al TRAM gràcies a la qual, cinc tramvies de les línies T1, T2 i T3 disposaran de Wifi gratuït per als viatgers. Aquest servei de Fon Wifi for Business comença la setmana en la qual té lloc el Mobile World Congress i s’ha pogut realitzar gràcies a l’acord amb tres grans empreses: Intel, ADmira i Fon.

Segons informa l’empresa, un cop finalitzat el període de prova i en funció del seu èxit (número d’usuaris que s’hagin connectat durant aquest temps al wifi en el TRAM), es valorarà la possibilitat d’instal·lar el servei de wifi a les trenta-sis unitats restants, convertint-se en el primer operador ferroviari de la Regió Metropolitana de Barcelona que disposa de wifi gratuït dins dels seus vehicles.

Un antecedent

L’any 2008 TRAM ja va liderar una prova pilot també en cinc unitats. En aquell moment, l’ús d’smartphones no estava tan estès com en l’actualitat i, com el nombre d’usuaris que van utilitzar aquest servei va ser molt baix, no es va instal·lar a la resta d’unitats.

Tres empreses col·laboradores

Fon, Intel i ADmira, són les empreses que han ajudat a fer realitat aquesta prova de Wifi gratuït al TRAM. Totes tres empreses són líders en el sector tecnològic i de la telefonia. ADmira ha desenvolupat la integració de sistemes de la solució així com el set up i la instal·lació d’una eina Wifi de Fon. L’equipament tecnològic, per altra banda, és d’Intel.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix