Recepció als alumnes participants en el projecte Cultura Emprenedora a l'Escola

L'Escola Parellada de Sant Boi de Llobregat desenvolupa aquesta iniciativa de la Diputació de Barcelona.

L'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, va rebre ahir a la Sala de Plens, als alumnes de 5è de primària de l'Escola Parellada que estan participant al projecte Cultura Emprenedora a l'Escola impulsat per la Diputació de Barcelona. Els escolars han desenvolupat dues cooperatives i han rebut de mans de l'alcaldessa els certificats amb el CIF que els permetrà poder vendre els seus productes. L'acte també ha comptat amb la presència del tinent d'alcalde d'Educació i Civisme, Luis Pérez, i el tinent d'alcalde de Governança i Ciutadania, José Ángel Carcelén. Dos portaveus de les dues cooperatives creades pels alumnes de 5è de l'Escola Parellada, I love manualitats i El Cinquet, han explicat la seva experiència.

Beneficis

Els representants dels alumnes han anunciat que dedicaran els beneficis que obtinguin de la venda dels seus productes a projectes escolars i donaran el 20% a una ONG. L'alcaldessa ha agraït als escolars el seu esforç, que hagin pres totes les decisions d'una forma democràtica i que dediquin part dels diners a una causa justa. "No renuncieu mai als vostres somnis", ha demanat Lluïsa Moret els escolars.

Una gran experiència

En tot aquest procés els alumnes-cooperativistes han après i decidit qüestions com els processos de creació d'una cooperativa, el nom, logotip, capital a invertir, demanar un crèdit a una entitat bancària, elaborar un estudi de mercat, producció de productes, etiquetatge, publicitat, venda, control de vendes, entre d'altres.

A través d'aquesta metodologia eminentment pràctica es facilita l'adquisició de les competències bàsiques: autonomia i iniciativa personal (esperit emprenedor), aprendre a aprendre, competència social i ciutadana, competència lingüística, competència matemàtica, tractament de la informació i competència digital, competència cultural i artística i competència en el coneixement i la interacció amb el món físic.

L'Escola Parellada s'ha incorporat al projecte Cultura Emprenedora a l'Escola durant el curs 2014-15. La promoció de la cultura emprenedora augmenta la relació entre el sistema educatiu i el productiu, incrementa la qualitat del treball, afavoreix la millora dels resultats educatius i promou l'adquisició d'un conjunt de capacitats, habilitats i valors útils, que capaciten les persones en l'impuls dels seus projectes professionals i vitals

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix