Es posa en marxa un pla per millorar la neteja de l’espai públic de Sant Boi

L’Ajuntament destina aquest any 2,7 milions d'euros del pressupost municipal.

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha iniciat un pla de millora de la neteja i l'espai públic. El pressupost municipal destinarà enguany 2,7 milions d'euros amb l’objectiu d’aconseguir un espai públic de qualitat, generador d'oportunitats per al desenvolupament econòmic i el comerç, reforç per a la convivència i el civisme i estímul per a l'autoestima col·lectiva.

Nova maquinària i vehicles

Entre les accions i mesures previstes hi ha la incorporació de nova maquinària i vehicles de neteja, el reforç dels torns de tarda i cap de setmana, una campanya de sensibilització ciutadana i l'increment de les sancions per no recollir els excrements de gos.

D'altra banda, el consistori municipal ha invertit, en els darrers mesos més de 100.000 euros per incorporar a la flota de neteja una quinzena de vehicles i maquinària especialitzada. A més, s'ha contractat nou personal i s'han reorganitzat horaris per fer repassos intensius de neteja a les tardes i els caps de setmana en els llocs de més afluència de persones, com ara eixos comercials, places i parcs públics, àrees de joc infantil o zones per a vianants.

L'Ajuntament preveu aprovar en el pròxim Ple municipal una modificació de l'ordenança per a la tinença i la protecció dels animals, que comportarà multiplicar per dos el cost mínim de la sanció per no recollir els excrements de gos (la 'multa' passarà a ser d'entre 300 i 450 euros, en cas de reincidència). En paral·lel aviat s'enllestirà al parc de la Muntanyeta una gran àrea d'esbarjo per a gossos, la més gran del municipi.

Campanya de sensibilització

El pla també inclou la realització d'una campanya de sensibilització, adreçada principalment al públic infantil, per fer arribar a tota la població un missatge de corresponsabilitat sobre la neteja i la conservació de l'espai públic. L'Ajuntament estudia una reforma integral del sistema de recollida dels residus a Sant Boi.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix