La Federació de Municipis reconeix la figura de l’Agent Tutor

Aquest servei seguretat local de l’Ajuntament d’Esplugues ha estat inclós al Banc de Bones Pràctiques del Govern Local de l’FMC.

L'experiència de l'Agent Tutor, de la Policia Local d'Esplugues, ha estat inclosa al Banc de Bones Pràctiques del Govern Local de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals. L’equip d’avaluadors del BBP ha valorat que aquest servei representa “una aportació innovadora i de qualitat en la temàtica de Convivència”. En aquest apartat, el BPP compta actualment amb deu bones pràctiques al conjunt de Catalunya.

L’Agent Tutor va començar als instituts, però darrerament s’ha estès als centres d’educació primària. La figura de l'agent compta amb el suport d’un equip interdisciplinar de professionals municipals dels àmbits de Serveis Socials, Joventut i Educació. La comunicació de l'alumnat amb l'agent tutor es pot fer a través d'una bústia, SMS o correu electrònic.

Pel seu caràcter innovador, la figura ha estat protagonista a diversos mitjans de comunicació als darrers anys. Més recentment, se li ha dedicat un capítol, titulat ‘El poli amigo’, al llibre Viatge al teu cervell emocional, una immersió en el món de les emocions (Ediciones B) de la doctora Rosa Casafont.

Funciona des del 2009

‘L’Agent Tutor. Prevenció d’hàbits de risc als centres educatius’ és un projecte que neix a Esplugues de l’bregat l'any 2009 mitjançant la presència i col·laboració activa de la figura de l'agent tutor (un policia municipal) amb la comunitat educativa, les famílies i l’alumnat. Entre les funcions de l'agent tutor es troba la de col·laborar en la mediació de la resolució de conflictes o impartir xerrades de sensibilització i prevenció, entre d'altres. Aquest curs, per exemple, s’ha fet una xerrada sobre ciberassetjament –a càrrec de Beatriz Rodríguez, psicòloga del centre Psicosedna– adreçada a alumnes de 6è de primària, a l’Escola Gras Soler. I dues sobre justícia juvenil amb magistrats, per a 4t d’ESO, a l’Institut La Mallola i el Col·legi Natzaret.

Redacció / Foto: Ajuntament d’Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
424

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix