Martorell engega un programa contra la pobresa energètica

L’Ajuntament va aprovar una dotació econòmica de 110.000 euros destinada a 235 famílies que es veuran beneficiades per aquesta iniciativa pionera a Catalunya en l’àmbit municipal.

Els Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament de Martorell començaran a aplicar, en els pròxims dies, un programa per combatre la pobresa energètica destinada a 235 famílies de la població. El Ple municipal, que es va celebrar dilluns passat, va aprovar una primera dotació econòmica de 110.000 euros per fer-hi front. Gràcies a aquesta iniciativa, pionera a Catalunya en l’àmbit municipal, un miler d’habitants de Martorell –dels quals, prop de 600 infants- se’n veuran beneficiats a l’hora de poder pagar les factures dels subministraments bàsics d’aigua, d’electricitat i de gas de la seva llar.

El regidor d’Hisenda i Règim Interior, Josep Casasayas, va portar a aprovació del Ple “el traspàs d’una partida econòmica d’urgència per a aquesta finalitat cap al Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones, perquè aquest pugui atendre aquestes famílies”. Els altres grups municipals van donar suport a la iniciativa. Javier González (PSC) considera que “no ens hi podem oposar si del que es tracta és de donar recursos a gent per cobrir necessitats bàsiques”. D’altra banda, Xavier Gómez (ICV) explica que “hi votem a favor, però ens agradaria saber quant s’hi destinarà l’any vinent”. Al respecte, Casasayas diu que “la partida de 2015 podria augmentar a prop de 300.000 euros en diverses convocatòries que anirem fent, segons les necessitats”.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
301

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix