Comença la urbanització del tercer tram del Passeig Marítim

Amb la col·locació de la primera pedra s’han iniciat les obres de la III Fase on l’Estat assumirà el cost a excepció del mobiliari i l'ornamentació, que anirà a càrrec l'Ajuntament de Castelldefels en col·laboració amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Aquest migdia ha tingut lloc al Passeig Marítim amb Avinguda República Argentina -al costat de l’escultura de Lorenzo Quinn- l'acte de col·locació de la primera pedra de la III Fase del Passeig Marítim de Castelldefels. Durant l'acte s'ha informat sobre el projecte final i el desenvolupament de les obres, que duraran entre 10 i 12 mesos, i que completaran les actuacions dutes a terme per al tractament ambiental del front litoral. La construcció del tercer tram del passeig Marítim l'assumirà l'Estat amb una inversió de més de 2'1 milions d'euros a excepció del mobiliari i l'ornamentació, que l'assumirà l'Ajuntament en col·laboració amb l'Àrea Metropolitana.

El projecte

L’objectiu és configurarm una infraestructura còmoda on puguin conviure sense problemes els vianants i les bicicletes i patins. Començarà a l'alçada de l'avinguda República Argentina i acaba al final del terme municipal, al carrer Penyeta Roja. Tindrà 5 quilòmetres de longitud i discorrerà per tot el front marítim de la ciutat Una nova infraestructura turística que servirà de punt d'atracció per a dinamitzar l'economia local i el turisme.

Els punts clau del projecte són:

-Una major amplària: El tercer tram del passeig Marítim tindrà una amplitud més gran que la del segon tram, amb un mínim de 12 metres d'ample.

-Un carril bici separat: En aquests 12 metres conviuran de manera harmoniosa bicicletes i vianants, ja que es disposarà un carril separat per a les bicis i patins.

-Xiringuitos a la sorra: Després d'escoltar les inquietuds expressades pels veïns de la zona, l'Ajuntament ha decidit que els xiringuitos es traslladaran a la sorra, després de la línia dunar, a l'estil dels situats a la segona fase del passeig marítim.

-Tres aparcaments: El projecte manté els dos sentits de circulació del passeig rodat, i preveu l'eliminació de l'aparcament en cordó situat al costat mar. Per compensar aquesta pèrdua d'aparcament, s'habiliten tres solars situats a passeig Marítim-carrer Mèxic (50 places), a passeig Marítim-Penyeta Roja (80) i un tercer al carrer Mèxic (100). Aquestes zones d'aparcament, inicialment es preveuen com no regulades, per tant, aparcament lliure i gratuït.

-Noves dunes: El projecte inclou millores a nivell mediambiental, com la creació de nous espais de dunes. Es pretén mantenir l'alt nivell de protecció actual de la nostra platja i crear nous espais dunars en àrees on ara no hi ha, mitjançant nous sistemes de plantació d'espècies autòctones. Es plantaran 43 noves palmeres a més a més de les ja existents.

-Vorera renovada: El projecte inclou la renovació total de la vorera del costat muntanya del passeig Marítim al llarg de tota aquesta 3a fase, és a dir, entre República Argentina i Penyeta Roja.

-Mobiliari urbà: Es procedirà a la renovació completa dels subministraments subterranis que passen per la zona, amb nous col·lectors. S'instal·larà nou enllumenat amb fanals de tipus led, i nou mobiliari que se suma a l'existent en l'actualitat. A més dels actuals, es col·loquen 69 bancs, 15 papereres, 61 aparcabicis, i es canviaran les dutxes i rentapeus deteriorats.

L'alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, ha explicat durant l’acte que "avui es compleix un somni. Un somni de la ciutat a la qual han vingut molts veïns per gaudir del mar i buscant un entorn mediambiental privilegiat a Barcelona. Avui aquest somni comença a fer passos cap endavant, cap a un futur passeig marítim digne, que podran gaudir tots els que hi viuen i tots els que ens visiten. Un Passeig Marítim amb bones instal·lacions per practicar esport, o simplement passejar. Un passeig Marítim en el qual hi haurà una bona convivència entre l'ús de zona residencial i el turisme, que és la principal indústria de Castelldefels”. D’altra banda, el secretari d'Estat de Medi Ambient, Federico Ramos de Armas, ha declarat que "aquest és un projecte molt estimat i demandat per l'Ajuntament i els veïns de Castelldefels. En el projecte de la nova fase del Passeig Marítim, que ve a completar definitivament el front marítim de la ciutat, s'ha tingut especial cura que sigui molt respectuós amb el medi ambient i en què la participació i opinió dels veïns estigui molt present."

Redacció / Foto: Ajuntament de Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
307

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix