S’aturen 357 desnonaments en els darrers dos anys a Cornellà

La intervenció de l’Ajuntament de Cornellà i la FAVCO permet que es paralitzin el 59% del total dels casos atesos des del consistori a través de l’àrea d’Acció Social i de l’Oficina de Mediació Hipotecària.

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i la Federació d’Associacions de Veïns de Cornellà (FAVCO) han aconseguit paralitzar en els darrers dos anys un total de 357 desnonaments a la ciutat, dels quals 197 s’han suspès per la intervenció de l’Àrea d’Acció Social del consistori i un total de 160 mitjançant la intermediació de l’Oficina de Mediació Hipotecària. En total, entre totes dues s’han atès en aquest període un total de 609 casos vinculats als desnonaments, dels quals el 59% s’han paralitzat. De la resta de casos atesos, prop d’un 30%, han estat executats i al voltant del 10% es troben en tràmit o pendents de resolució.

L’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, va ser un dels primers a manifestar-se a favor de la dació en pagament i també va proposar establir per llei l’obligació de les entitats financeres a reduir les quotes d’amortització de les hipoteques si el valor de l’habitatge era inferior al que es va fixar en el moment de la seva taxació.

Així mateix, mitjançant acord plenari, al febrer de 2014 l’Ajuntament va determinar, buscant l'encaix legal i aplicant la Llei del Dret a l'Habitatge de Catalunya, imposar sancions a les entitats financeres que mantinguin habitatges desocupats per un període superior a dos anys i que disposin de la primera llicència d’ocupació que garanteix el seu ús com a habitatge. En l’aplicar la normativa i requerir als bancs i caixes que informin dels seus actius immobiliaris per prendre les mesures corresponents, s’ha detectat que a Cornellà de Llobregat hi ha 41 pisos buits de 7 entitats financeres diferents. Ara, es farà el seguiment corresponent per assegurar que aquests immobles es destinen a habitatge social.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
304

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix