L'Ajuntament encarrega un estudi sobre els reptes de l'envelliment

La investigació farà un seguiment a unes 5.000 persones de més de 50 anys de Sant Boi amb la intenció de millorar la qualitat de vida de les persones adultes i grans.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el director general del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Enric Mangas, van signar un conveni per desenvolupar el projecte "Sant Boi Ageing Study" amb la intenció de millorar la qualitat de vida de les persones adultes i grans i adaptar la societat al repte de l'envelliment. L'acord vol potenciar la recerca científica i la transferència de coneixements a l'àmbit sociosanitari i dels serveis socials.

L'Ajuntament farà un seguiment a 5.000 persones de més de 50 anys de Sant Boi, en col·laboració amb el Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, amb la intenció de promoure i portar a terme actuacions innovadores en el camp de les polítiques públiques de desenvolupament social i de salut de les persones adultes i grans.

La investigació -encapçalada pel director de Docència, Recerca i Innovació del Parc Sanitari, el doctor Josep Maria Haro, i la doctora Beatriz Olaya- estudiarà fins a quin punt, la pèrdua d'autonomia personal afecta a totes les dimensions de la persona, dificultant la interacció en l'entorn social immediat i fent augmentar la necessitat de ser ajudada en les activitats de la vida diària. També s'analitzaran les situacions de risc social que poden viure aquestes persones grans si no se l'hi cobreix certes necessitats com l'accessibilitat als serveis socials, xarxes de suport social i familiar, estabilitat econòmica o unes condicions de l'habitatge dignes.

Arran de la diagnosi de necessitats es proposaran diferents mesures de caràcter polític, tècnic i social que serviran de base per a orientar futures propostes de detecció de necessitats, prevenció, actuació i seguiment. En definitiva, aquesta investigació contribuirà a millorar les previsions de recursos i les pràctiques locals dels plans d'atenció de la gent gran de la ciutat.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
304

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix