L’Ajuntament de Gavà limita el joc en la seva ciutat

Ha aprovat un Pla Especial que regula l’obertura de locals destinats a aquesta activitat tant a nivell de tot el terme municipal com a zones concretes del nucli urbà.

Amb aquest Pla el consistori vol resoldre els possibles conflictes per la inadequada coexistència entre aquest tipus d’establiments i l’ús residencial, limitar la incidència negativa que aquestes activitats poden tenir en el medi social i urbà i evitar eventuals perjudicis, especialment en infants, joves i adolescents.

El passat mes de febrer el Ple va aprovar la suspensió de la concessió de llicències d’instal·lació de salons recreatius, de jocs i anàlegs, així com d’ampliació d’activitats d’usos ja existents a la pràctica totalitat del terme municipal de Gavà. La vigència de la suspensió estava fixada en un any, període durant el el consistori municipal havia de redactar un instrument urbanístic o normatiu que permetés la prohibició d’aquest tipus d’establiments. Un instrument legal que ara queda concretat en el Pla Especial de regulació d’aquesta activitat, aprovat per la Junta de Govern Local.

Les mesures

El Pla Especial té per objecte establir els criteris necessaris per a la localització dins el territori dels establiments de salons recreatius. Per regular la seva ubicació, el Pla contempla tot un seguit de mesures: Crear un àmbit de tolerància zero per la ubicació d’establiments destinats a aquesta activitat, a l’àmbit de la zona centre de Gavà (Rambles, illa de vianants i trams adjacents); prohibir la seva instal·lació a menys de 150 metres de distància de qualsevol centre

d’ensenyament reglat; establir un àmbit de tolerància restringida pels immobles situats davant d’un espai públic d’una amplada igual o inferior a 10 metres, o que tinguin una façana inferior de 4 metres; per evitar problemes de mobilitat i seguretat es fixa una distància mínima entre aquests tipus d’establiments de 1.000 metres; i en paral·lel a aquest Pla Especial, al Ple celebrat el passat 25 de setembre es va aprovar una Modificació Puntual de les Ordenances Reguladores del Pla Parcial del Sector Pla de Ponent (articles 42, 43 i 44), que, entre d’altres aspectes relatius al Pla de Ponent, estableix la prohibició total d'establiments recreatius i de joc en tot aquest àmbit.

Un cop la Junta de Govern Local ha aprovat, de forma inicial, el Pla Especial, aquest s’ha de sotmetre a informació pública durant el termini d’un mes. Simultàniament s’ha de sol·licitar un informe als organismes afectats per raó de la seva competència sectorial. L’acord d’aprovació provisional del Pla correspondrà al Ple de l’Ajuntament de Gavà i l’aprovació definitiva a la Comissió Territorial d’Urbanisme d’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
303

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix