El nombre d’aturats al Baix Llobregat va disminuir al setembre

Més de 600 persones es van incorporar al mercat laboral que situa a la comarca amb un 15% de taxa registrada.

Segons les dades facilitades pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el passat mes de setembre un total de 604 persones van aconseguir trobar feina. Això representa una disminució del 0,9% a les llistes de l’atur. Actualment, són 63.979 persones les que estan registrades a les oficines de l’atur de les diferents localitats del Baix Llobregat, un 15% de la població que està en disposició de treballar. Aquesta xifra continua sent superior a la registrada a l’àmbit territorial metropolità (14,8%) i a Catalunya (14,6%). D’altra banda, si ho comparem amb el mateix mes del 2013, el descens ha estat del 8,3%.

Significatiu ha estat la disminució dels aturats setembre passat a Sant Esteve Sesrovires amb un 9,2%. Important també ha estat el descens de Sant Just Desvern, amb un 5,1%, que li permet consolidar la seva posició de privilegi en el rànquing de municipis baixllobregatí que menys persones sense feina té a la comarca amb un 8,3%. Altres poblacions que han baixat la taxa d’aturats ha estat Abrera (4,8%), Begues (4,7%) o Martorell (4,4%). L’altra cara de la moneda en el setembre passat ha estat Cervelló, amb un increment dels aturats en un 3,6%, i a continuació Castellví de Rosanes (2,9%) i Gavà (1,7%).

Una de freda, una de calenta

Sant Vicenç dels Horts continua encapçalant el rànquing de les poblacions amb més atur de la comarca, tot i que el setembre passat va baixar del 20% gràcies a una disminució de l’1,4%. El municipi té actualment un total de 2.965 persones aturades, és a dir un 19,7% de persones de la seva població. En segona posició s’hi troba Esparreguera (17,3%), mentre que Martorell (17,2%), Sant Boi de Llobregat (17%) i Cornellà de Llobregat (16,9%) són el segon, tercer i quart respectivament. D’altra banda, Sant Just Desvern encapçala –com s’ha dit anteriorment- els municipis amb menys aturats (8,3%) seguit per Begues (9,4%), Collbató (9,5%) i Sant Esteve Sesrovires (10,2%).

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
312

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix