El Baix Llobregat perd habitants pels moviments migratoris

La comarca va tenir un saldo negatiu de 2.009 persones l’any 2013, el segon més gran de Catalunya darrera del Barcelonès.

Segons un informe de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Indescat), el nombre de persones que van canviar de municipi de residència dins de Catalunya va ser d’un total de 247.034 l'any 2013, xifra que va representar una disminució de l'1,7% en relació amb un any enrere (segons l'Estadística de variacions residencials). D'altra banda, el saldo migratori amb la resta d'Espanya va ser negatiu -de 697 persones- i amb l'estranger també va mostrar un saldo negatiu -20.749 persones-.

Territorialment, si es consideren tots els fluxos migratoris(dins de Catalunya, amb la resta d'Espanya i amb l'estranger) es van registrar saldos migratoris positius a quatre comarques: el Maresme va encapçalar l’estadística amb un total de 782 habitants, seguit del Tarragonès (325 habitants), la Garrotxa (211 habitants) i el Garraf (80 habitants). En sentit contrari, el Barcelonès i el Baix Llobregat van presentar els saldos negatius més elevats, amb una pèrdua neta de 7.567 i 2.009 persones, respectivament. Cal destacar que el balanç dels fluxos migratoris amb l’estranger va ser negatiu amb 2.960 persones i amb la resta d’Espanya de 99 persones.

Al contrari, des del punt de vista dels fluxos de migració entre comarques, n'hi va haver divuit que van registrar un saldo positiu. D'aquestes, les que van presentar un saldo més elevat van ser el Vallès Occidental (1.566 habitants), el Maresme (1.380 habitants), el Baix Llobregat (1.050 habitants) i el Vallès Oriental (843 habitants). D'altra banda, hi va haver vint-i-tres comarques que van presentar un saldo intern negatiu, de les quals va destacar el Barcelonès, amb 4.644 sortides netes.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
312

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix