Els Mossos d’Esquadra presenten a Gavà el calendari 2015

Aquesta és la seva segona edició i enguany el dediquen a les persones amb Alzheimer.

La Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra van presentar el seu calendari solidari 2015, que enguany ha volgut dedicar al col·lectiu de persones amb Alzheimer. L’objectiu del projecte, elaborat conjuntament amb la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC), és potenciar els valors de servei, implicació i proximitat del cos de Mossos d’Esquadra amb la nostra societat, especialment amb els col·lectius més vulnerables, com la gent gran. Aquesta és la segona edició del calendari solidari, una iniciativa que es va engegar l’any passat amb l’AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya), en suport a la lluita contra el càncer infantil (el calendari 2014 va recaptar 48.700 euros amb la venda de 4.870 exemplars).

Catorze fotografies

El calendari està integrat per catorze fotografies, incloent-hi portada i gener del 2016, realitzades en diversos llocs emblemàtics i comissaries policials de Catalunya on apareixen agents de diferents unitats de seguretat ciutadana de les nou regions policials, juntament amb persones amb Alzheimer.

Cada fotografia va acompanyada d’una petita explicació de la tasca que duen a terme els policies que hi apareixen. Si l’any passat les imatges reflectien la feina de les unitats més especialitzades dels Mossos, enguany el protagonisme recau en la que es realitza des de l’àmbit territorial. Les fotografies volen reflectir el nexe d’unió entre el col·lectiu de persones que pateixen Alzheimer i els mossos encarregats de garantir la seva seguretat, il·lustrant l’activitat policial diària, des que l’agent inicia la seva jornada laboral quan arriba al vestuari i comença el servei al brífing (reunió prèvia de planificació del servei i traspàs de novetats) fins que finalitza la seva jornada. També hi ha intervingut el grup de recreació històrica del cos de Mossos amb uniformitat de tres períodes històrics diferents. Cal destacar que les fotografies han estat realitzades per professionals de Barcelona Photographer, en concret: Katherin Wermke, Bea Schulze, Jordi Lizan, J.el Ventura, Chenyan Zhu, Albert Mayol, Quim Farrero, Jordi Calvera, Noelia Iniesta i Amparo Pedrosa. Tots han cedit els drets d’imatge per a la iniciativa. El Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya també ha col·laborat de manera altruista en el disseny del calendari, Antalis ha facilitat el paper i l’empremta AGPOGRAF s’ha encarregat de la impressió dels calendaris.

Cada fotografia del mes s’acompanya d’altres imatges que mostren el ‘making off’ del calendari i en les quals apareixen els actors Joan Pera, Jordi Bosch i Clàudia Costas. Els actors han volgut donar suport al projecte visitant, el passat 25 de juliol, les instal·lacions de l’AFA Maresme a Mataró, per conèixer la feina i els serveis que es donen al centre.

Un vídeo

Des del cos de Mossos d’Esquadra s’ha elaborat també un vídeo que mostra tot el procés de creació del projecte, i que es pot veure al canal oficial dels Mossos a Youtube: www.youtube.com/mossoscatalunya. Aquest ‘making off’ es podrà visionar a més a través del codi QR que apareix a l’apartat d’agraïments del propi calendari. Blanco y Negro Music cedeix la cançó ‘Dóna-li a la vida’, del cantant i compositor Manu Guix, per al vídeo del ‘making off’ del calendari.

En el calendari hi han col·laborat 116 mossos, 86 persones amb Alzheimer i 156 familiars i professionals. Es podrà adquirir per 10 euros en els centres de El Corte Inglés i de Gros Mercat Cash & Carry Miquel Grup. Els diners recaptats es destinaran a grups de suport emocional per als cuidadors familiars i a tallers d’estimulació per a persones amb Alzheimer.

Aquest és un més dels projectes solidaris en els quals habitualment col·labora el cos de Mossos d’Esquadra, amb l’objectiu de sensibilitzar la societat envers els col·lectius més vulnerables, fomentar el respecte dels drets i la dignitat de les persones i incentivar els valors de solidaritat de la ciutadania i del mateix cos de Mossos.

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i la presidenta de la FAFAC, Immaculada Fernández, van ser-hi presents a l’acte on també van assistir-hi el director general de la policia, Albert Batlle, el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, el degà del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, Jesús del Hoyo, i la responsable de Barcelona Photographer, Katherin Wermke, entre d’altres autoritats com l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
304

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix