Llum verda per a la construcció dels dos mercats municipals

Es va aprovar per unanimitat en el Ple Municipal d’Esplugues una moció per desencallar l’execució del projecte de les dues instal·lacions.


En el passat Ple Municipal d’Esplugues de Llobregat es va aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup d’ERC per desencallar l’execució del projecte de construcció dels dos mercats municipals, que ara es troben en instal·lacions provisionals. Els projectes estan aturats, segons el primer tinent d’Alcaldia, Enric Giner, “per la falta d’un operador per a l’espai d’autoservei previst a les noves instal·lacions i per la manca de suport de l’Estat i de la Generalitat per a habitatge de lloguer, altra de les condicions per a les noves construccions”. El text definitiu, que va ser acordat amb el PSC, estableix que durant aquest any s’analitzarà la situació “per veure per on hem d’anar, i amb el màxim de consens possible”, va dir Giner. “Crec que hem iniciat un camí per poder tenir un nou projecte de cara el 2015”, va subratllar Jordi Figueras, impulsor de la moció.

D’altra banda, l’Associació Àgora d’Esplugues va presentar una proposta, que va comptar amb el vot favorable de PSC, PPC, CiU, ERC i el regidor no adscrit, perquè l’Ajuntament lideri la completa implementació del plantejament museològic, museogràfic i arquitectònic del Museu de Ceràmica La Rajoleta. El text presentat planteja que els espais expositius de la futura La Rajoleta expliquin i ofereixin un coneixement, una visió i una reflexió a les generacions actuals i futures del que va suposar la fàbrica per a la ciutat.

Altres mocions aprovades
Durant el Ple també es va prendre un acord per iniciar la tramitació per recórrer davant del Tribunal Constitucional la reforma local de l’Estat. A més es va aprovar una moció de rebuig a la pujada del preu del transport metropolità, i es va donar suport a sancions per a les entitats financeres amb pisos desocupats.

Redacció
/ Foto: Ajuntament d’Esplugues de Llobregat
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix