Sant Joan de Déu comença la construcció del seu nou Hospital de Dia

El centre ha iniciat una campanya amb l’objectiu de recaptar els 900.000 euros que falten per poder completar l’obra.


El president de La Caixa i de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé, el jugador del FC Barcelona i ambaixador de l’Obra Social La Caixa, Xavi Hernández, la seva dona, Núria Cunillera, i el Germà Joaquim Erra, director general de Cúria Provincial de l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu, han presentat el projecte de l’Hospital de Dia, un espai on els pacients poden rebre de manera ambulatòria el tractament que necessiten sense haver de quedar ingressats a l’hospital i sense haver de separar-los del seu entorn familiar.

L’Hospital Sant Joan de Déu ha esdevingut un referent per al tractament de malalties cròniques en l’àmbit pediàtric, fet que ha provocat que en els darrers anys rebi cada cop més pacients de tot Espanya. Aquesta circumstància ha fet que algunes de les instal·lacions on són atesos aquests infants hagin quedat petites i requereixin d’una remodelació integral. És el cas de l’hospital de dia. El nou equipament ocuparà una superfície de 850 metres quadrats i tindrà el doble de la seva capacitat actual –passarà de tenir 12 llits a 23-, incorporarà utillatge tecnològic d’última generació i uns espais més confortables per als infants atesos i les seves famílies.

Un milió d’euros
Per fer realitat el projecte i aconseguir el milió d’euros que costen les obres, l’Hospital ha iniciat una campanya. De moment ja han obtingut els diners necessaris per iniciar la construcció gràcies al jugador del FC Barcelona i ambaixador de l’Obra Social La Caixa, Xavi Hernández, a la seva dona, Núria Cunillera, que van donar les aportacions rebudes com a regals del seu casament, i a l’Obra Social ”la Caixa”, que també ha fet una donació i ha manifestat el seu compromís de continuar donant suport al projecte.

En aquest sentit, de forma simbòlica, els primers benefactors del projecte han donat el tret de sortida a la construcció del nou equipament amb la col·locació d’unes fulles en les columnes en forma d’arbre que sostindran l’estructura de la planta principal. Cadascuna de les fulles conté un missatge dels donants que mostra el seu compromís amb la iniciativa: “Cuidem dels més petits per construir un futur millor” (Isidre Fainé); “El somriure d’un nen és el millor regal” (Xavi Hernández i Núria Cunillera); “Petits pacients, grans causes” (Joaquim Erra). Diferents artistes també s’han sumat a la causa i han cedit el seu temps i el seu talent amb l’organització, aquesta passada tardor, d’un cicle de concerts per a famílies a l’Hospital.

El cantant Antonio Orozco també ha volgut aportar el seu granet de sorra participant en la gravació d’un vídeo amb el qual l’Hospital va felicitar aquest Nadal passat les festes alhora que animava a la població a col·laborar en el finançament de la construcció del nou hospital de dia mitjançant una campanya d’enviament d’SMS.

Amb totes aquestes iniciatives, l’Hospital ha aconseguit recollir 100.000 euros. Ara el centre ha iniciat una campanya amb l’objectiu de recaptar els 900.000 euros que els falten per poder completar l’obra, que té un cost d’un milió d’euros.

Redacció / Foto: Hospital Sant Joan de Déu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix