“Les veus de Cornellà”, cicle de conferències programades per l’Ajuntament

El projecte vol donar veu als professionals de la ciutat i difondre els seus coneixements de manera propera per a la ciutadania.
L’Ajuntament de Cornellà ha programat un cicle de conferències “Les veus de Cornellà”, una iniciativa que vol donar veu a les seves persones. Mitjançant aquest projecte, veïns, residents o gent vinculada al municipi parlen de temes d’interès públic des de la proximitat i la complicitat que suposa compartir el mateix entorn geogràfic i humà.

Amb aquestes xerrades, s’assoleix un doble benefici, d‘anada i tornada. D’una banda, experts de la ciutat ofereixen a la comunitat informació i experiències sobre algun tema rellevant per a la vida municipal i les seves persones; ens permeten aprendre d’ells; i de l’altra, la comunitat els posa en valor, agraeix la seva aportació a Cornellà i reconeix la seva trajectòria. Els actes estaran presentats per periodistes de la comarca, com Beatriz Fontseré, redactora de Ràdio Cornellà, Pere Josep Pérez, cap de comunicació de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, i Alberto Cabello, cap de comunicació de Sant Vicenç dels Horts.
Les conferències tindran lloc a diferents indrets de la ciutat i cobriran gairebé tots els barris, amb la intenció d’apropar aquesta experiència al major nombre de persones. Les ubicacions estan pensades per a afavorir la cohesió social, des d’una filosofia integradora i que fomenta la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans de Cornellà.

Estrena amb Nelson Mandela
La primera xerrada tindrà lloc el proper 28 de febrer al Citilab i es tractarà la figura de Nelson Mandela, el líder africà que va acabar amb l’apartheid a Sudàfrica i que va morir el desembre passat, a través de la mirada dels corresponsals Júlia Badenes i Xavier Aldekoa. La conferència podrà seguir per Streaming, a través de www.citilab.eu, i per Twitter, amb el hashtag #CornellaMadiba.

Entre els professionals que hi intervindran cal destacar Xavier Aldekoa, corresponsal de La Vanguardia a l’Àfrica; Pura Fornals, professora de matemàtiques i impulsora del Museu de Matemàtiques de Cornellà; Tony Aguilar, locutor i presentador d’El 40 al 1, un dels programes amb més èxit de l’emissora Los 40 principales; Empar Fernández, escriptora, autora de llibres com “Sin causa aparente” o “La mujer que no bajó del avión” i Premi Rejadorada de Novela Breve; Alicia Lozano, doctora adjunta del departament d’oncologia radioteràpica de l’Hospital Duran i Reynals; i Josep Maria Antó, director del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) i professor de medicina de la Universitat Pompeu Fabra. També és membre del Consell Assessor del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. A més, hi participaran Júlia Badenes, corresponsal de la Cadena Ser a l’Àfrica, Rafael Sánchez Martín, entrenador d’atletisme d’alt rendiment des de 1981, amb 9 atletes olímpics i 18 atletes internacionals absoluts de la selecció espanyola, com Maria Vasco, Emilia Cano i Maria José Poves; Erwyn Seerutton, director del Grup Vocal Zetzània; Ernesto Rincón, coordinador del Projecte de Lectura de l’Orfeó Catalònia; Juan Ruiz, destacat membre del món associatiu de la ciutat i director de l’Escola de Muntanya i Esports de Natura de Cornellà; i José Antonio Gallego, conseller delegat d’Einsmer-Pacto Generacional, empresa tecnològica orientada a la responsabilitat social. Cornellà; i José Antonio, conseller delegat d’Einsmer-Pacto Generacional, empresa tecnològica orientada a la responsabilitat social.

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix