L’Ajuntament de Sant Feliu va destinar el 2013 prop de 700.000 euros a polítiques socials

El consistori va deixar d’ingressar 237.197 euros per bonificacions o preus reduïts en impostos i taxes.
Concretament el 2013 es van destinar 450.385 € a ajuts socials i es van deixar d'ingressar 237.197 € en concepte de bonificacions o preus reduïts en impostos i taxes. Els ajuts es donen a través de tres vies: Ajuts econòmics directes per pagar factures com ara aigua, llum, gas, lloguers o menjadors escolars; subvencions a entitats assistencials, associacions de mares i pares d'alumnes o esplais que acullen infants amb risc d'exclusió social; i bonificacions, exempcions o preus reduïts en impostos i taxes. La ciutadania deixa de pagar o es beneficia de descomptes en l'IBI, la plusvàlua, la taxa de residus o en serveis com les escoles bressol o el Complex de Piscines. A efectes del pressupost municipal, en aquest apartat l'Ajuntament deixa d'ingressar diners. 

Altres dades
L’any passat es van atendre 3.905 persones, que significa un 5% més que l'any anterior. Del total de persones ateses, el 85% eren autòctones i el 15% nouvingudes. El problema principal de les persones ateses és la manca de recursos econòmics per cobrir necessitats bàsiques, així com les dificultats per trobar feina. També s'ha ajudat persones amb problemes de salut mental i física com a conseqüència de la situació de crisi, així com persones que viuen en un entorn familiar i social deteriorat. 

D’altra banda, un total de 43 persones que van perdre l'habitatge durant el 2013, ja fos per dació en pagament o per execució hipotecària, van estar exemptes del pagament de l'impost de la plusvàlua. Per aquest concepte l'Ajuntament va deixar d'ingressar 109.925,77 €, en aplicació de l'acord aprovat pel ple en 2012 per a aquests casos. 

En el primer trimestre d'aquest curs, dels 395 alumnes matriculats, el 59% ha pagat el servei per sota dels 160 €, que era la quota de l'any anterior per a tothom. Les dades a tancament de trimestre apunten que el consistori municipal ha deixat d'ingressar 69.732 € amb la posada en marxa de la tarifació social. 

Finalment, les persones usuàries han pagat per l'abonament bàsic 10,56 €, en comptes de 26,40 €.

Redacció
/ Foto: Ajuntament de Sant Feliu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix