La Generalitat denega l’autorització per instal·lar un saló de joc a la Rambla de Gavà

La decisió coincideix amb el rebuig polític i ciutadà de la instal·lació d’aquest tipus de negoci a una de les vies principals del municipi.
La Direcció General de Tributs i Jocs de la Generalitat ha decidit no autoritzar la instal·lació del saló de joc i màquines escurabutxaques a la Rambla de Maria Casas. Ho ha comunicat verbalment a l’Ajuntament, en pròxims dies es farà la comunicació de manera formal a totes les parts implicades.

L’alcalde, Joaquim Balsera, ha qualificat la notícia “d’altament positiva” per a la ciutat i ha recordat les nombroses veus contràries a la instal·lació del saló de joc a la Rambla per l’impacte negatiu que tindria cap a la ciutadania. “Vull agrair a la plataforma creada expressament contra aquest projecte, al conjunt d’entitats veïnals i cíviques i als grups municipals el seu suport i implicació per evitar que la Rambla aculli un negoci com aquest, una activitat que repercutiria negativament sobre el medi social i urbà i concretament sobre els nostres infants i joves”, ha dit.

Un cop la Direcció General de Tributs i Jocs comuniqui formalment la seva decisió, l’Ajuntament de Gavà procedirà a resoldre l'expedient d'activitats obert en el seu dia arran de la petició de l'empresa promotora del saló de jocs, i donada la decisió de l'ens competent en aquestes activitats, procedirà, en el seu cas, a denegar la llicència.

Els arguments
La Direcció General de Tributs i Jocs ha basat la seva decisió en l’informe que l’alcalde va remetre a la seva màxima responsable perquè s’avaluessin amb rigor tots els factors i conseqüències que es derivarien de la instal·lació del saló de joc. Un informe que conclou que la ubicació del saló recreatiu a l’indret proposat no és idòni per l’impacte negatiu que té cap a la ciutadania i la desaconsella plenament.

L’informe elaborat pels serveis municipals recull que el local es troba en una via molt cèntrica i utilitzada del municipi. “Podem caracteritzar les possibles repercussions que la instal·lació del saló de joc en tres àmbits: la Rambla com a vial i centre d’activitats important de la ciutat, el Parc de la Torre Lluch i la seva activitat anual d’alt contingut cívic i infantil, i la presència de centres educatius a l’entorn proper”, resumeix l’informe.

A banda de la proximitat dels centres educatius i el pas multitudinari i sovintejat d’infants i joves per la zona, s’addueix que en la ubicació que es planteja hi ha altres serveis de referència, citant com exemples una llar s’infants, una residència i un casal d’avis i la Casa Gran, equipament aquest destinat a la joventut. A més, s’afegeix que ben a prop hi ha altres places públiques que són utilitzades per les famílies.
A l’escrit també es recull que l’Ajuntament està seguint el procés de tramitació que li correspon legalment pel que fa a la sol·licitud de llicència rebuda i que consisteix a marcar les condicions que l’establiment ha de complir per desenvolupar l’activitat d’acord a la legislació. S’afegeix que donat que des del punt de vista normatiu el procés té actualment el seu propi curs, en “l’Ajuntament de Gavà té la voluntat de formular un Pla d’usos per tot el sòl urbà regulant en quins àmbits i amb quins condicionants es pot acceptar l’ús de saló de joc”. S’avança així que “en el cas concret de la Rambla i altres carrers del nucli urbà queda clarament justificat l’absolut rebuig que aquest Pla oferirà a l’ús de saló de joc des del punt de vista urbanístic”.

A l’informe també es fa una última referència sobre els estudis existents sobre la problemàtica del joc i la capacitat addictiva de les màquines escurabutxaques. Per això es recorda que la solució a la ludopatia passa per la prevenció: “No pot haver-hi millor prevenció que estalviar als infants la visió com a normal d’una activitat que pot produir greus conseqüències en el seu desenvolupament personal, impedint que s’instal·li en una via cívica com és la Rambla un saló de màquines escurabutxaques”.

 
Rebuig ciutadà
A banda d’aquests aspectes, l’informe exposa el “contundent” rebuig social vers la possible instal·lació d’un saló de joc. El passat mes de novembre, l’alcalde va enviar una carta al conseller Andreu Mas-Colell, titular del Departament del qual depèn la Direcció General de Tributs i Jocs, en què expressar el seu posicionament contrari a la instal·lació del saló de jocs. Aquest gener, Balsera també es va adreçar per escrit a la directora general d’aquest organisme, refermant el seu rebuig a l’atorgament de l’autorització.

A les iniciatives de l’alcalde s’han afegit altres accions contràries al saló recreatiu. És el cas d’una concentració davant del lloc on es pretén realitzar l’activitat, la campanya de recollida de signatures, les més de cent al·legacions veïnals presentades formalment al projecte d’activitat i la constitució d’una Plataforma expressament contrària a aquest tipus de negoci. També cal esmentar el posicionament majoritari, pràcticament unànime, del conjunt de forces polítiques amb representació a l’Ajuntament de Gavà d’oposició radical a la instal·lació.

Redacció / Foto: La Premsa del Baix
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix