L'Ajuntament del Prat vol que el metro i el tren a l’aeroport sigui una realitat aviat

El Ple aprova per unanimitat una moció que insta els governs de l'Estat i de la Generalitat a fer arribar amb la màxima celeritat la connexió.
Ahir dimecres es va celebrar el Ple de l'Ajuntament del Prat on es va aprovar, amb la unanimitat de les forces polítiques municipals amb representació municipal (ICV-EUiA, PP, PSC i CiU) una moció que insta els governs de l'Estat i de la Generalitat a programar i iniciar les obres de connexió amb tren i amb la línia L9 del metro amb l'aeroport del Prat amb la màxima celeritat.

Cal recordar, i tal com vam publicar a La Premsa del Baix, durant el 2013 l'aeroport Barcelona-El Prat va ser utilitzat per més de 30 milions de passatgers, a més dels milers de treballadors i treballadores que s'hi desplacen cada dia, molts dels quals són del Prat. L'anomenat Pla Barcelona ja preveia, fins i tot abans de la posada en marxa de la nova terminal T1, la necessitat de l'arribada d'infraestructures de transport públic. És per això que, d'una banda, es va projectar l'arribada del metro (línia L9) tant a les terminals com a la zona de càrrega aèria i al polígon de serveis Mas Blau i, d'una altra, l'arribada de la xarxa ferroviària a la nova terminal.

La L9, pel 2016
La realitat, avui dia, és que mentre el tràfic de passatgers de l'aeroport creix a bon ritme, les connexions de transport no estan en funcionament: la línia L9, encara que pràcticament acabada des de fa un any (falta una inversió de 250 milions d'euros pera  tot el tram sud, Terminal T1–Zona Universitària), segons la Generalitat no té previst d'entrar en funcionament fins, com a mínim, l'any 2016. I, per la seva banda, la penetració ferroviària no està ni tan sols iniciada, encara que el projecte d'obres està adjudicat des de fa més de tres anys.

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
198

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix