Gavà sancionarà els bancs que tenen pisos buits a la ciutat

També ho han anunciat municipis com El Prat de Llobregat i Olesa de Montserrat.

El proper 24 de gener, la Junta de Govern de Gavà té previst aprovar una proposta per sancionar els bancs que tinguin vivendes buides a la ciutat. La iniciativa parteix de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, PAH i la presentaran conjuntament els grups de govern: PSC i IC-VEUiA.

Segons Miquel Angel Díaz com a portaveu del PSC al govern municipal “dins les possibilitats que tenen els ajuntaments s’han de fer accions que contribueixin a dinamitzar el parc immobiliari, i en aquest sentit és important que els bancs posin a disposició de les persones els pisos que tenen buits”. Per Díaz “no té sentit que hi hagi vivendes buides en un moment on moltes famílies són expulsades de casa seva. Donat que la legislació així ens ho permet, des del govern municipal es faran les accions necessàries per activar aquest parc de pisos buits”. D’altra banda, Miquel Àngel Díaz també ha parlat d’altres iniciatives del govern municipal, com ara, el servei de mediació hipotecària que vetlla per prevenir els desnonaments i que s’impulsa en col·laboració amb la Generalitat, la Diputació de Barcelona i el Col·legi d’Advocats de Barcelona.

La portaveu d’IC-V-EUiA, Emma Blanco ha donat suport al treball que està realitzat la PAH. Un treball que per a Blanco “ha d’anar de la mà de les administracions que han de recolzar aquelles accions on el món municipalista si pot intervenir i avançar en un àmbit prioritari com és el dret a l’habitatge”. Blanco a afegit que “aquesta acció complementa d’altres que l’equip de govern ja ha posat en marxa com és l’Oficina de Drets Civils que ajuda a combatre la morositat dels propis bancs amb les comunitats”.

La integrant de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Castelldefels, Gavà i Begues, Ana Quesada, ha agraït a l’Ajuntament de Gavà la seva sensibilitat davant la situació. Quesada ha volgut ressaltar “la valentia política de l’equip de govern en presentar i aprovar aquesta mesura i portar a terme les accions necessàries per sancionar els bancs que tenen pisos buits”.

Municipis de la comarca com El Prat de Llobregat i Olesa de Montserrat han anunciat la mateixa acció que té previst aprovar l’Ajuntament de Gavà.

Redacció / Foto: Habitaclia
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
198

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix