La Consellera de Benestar i Família es compromet a prioritzar les polítiques socials al Baix Llobregat

En especial “beques menjadors, renda mínima d’inserció, habitatge social o recursos per lluitar contra la pobresa” segons ha manifestat avui en el Consell Comarcal.

El Consell Comarcal ha estat l’escenari, aquest matí, d’una reunió de la Taula de Serveis Socials del Baix Llobregat en què han participat regidors i regidores i alcaldes i alcaldesses de la comarca i que ha comptat amb la participació de la consellera de Benestar i Família de la Generalitat, Neus Munté. L’acte ha servit perquè els membres de la Taula de Servei Socials integrada pels representants polítics dels trenta ajuntaments de la comarca, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, liderada pel Consell Comarcal presentessin el balanç dels treballs fets i exposessin a la Consellera les prioritats de la comarca.

Durant el plenari Joaquim Balsera, president del Consell Comarcal, ha exposat a la consellera les preocupacions que té la comarca del  Baix Llobregat, que produeix el 10,6% del PIB de Catalunya i que actualment manté una taxa d’atur registrat del 16,6%, superior a la de la mitjana de l’àmbit metropolita i a la del conjunt de Catalunya. La renda familiar disponible del Baix Llobregat és una de les més baixes de tota Catalunya. A parer del president del consell, aquests indicadors són “els símptomes més importants de les necessitats d’atenció que requereix el Baix Llobregat, així com els riscos que pot suposar la reforma de la llei de règim local que promou el govern de l’Estat en la pèrdua de competències en matèria de serveis socials”.

Per la seva banda la consellera ha expressat el compromís del Govern a prioritzar les polítiques socials i en especial a les demandes de “beques menjador, renda mínima d’inserció, habitatge social o recursos per lluitar contra la pobresa”. Munté ha parlat, a pregunta dels periodistes, sobre la situació de les beques menjador i ho ha fet dient que el Govern té previst un increment, sense especificar quanties, en els pressupostos 2014 de la partida de beques menjador per al curs vinent, després de tres cursos amb la partida congelada. 

D’altra banda, el Consell Comarcal ha demanat a la consellera que s’incrementin i es prioritzin els recursos públics en funció de les necessitats socials que té el país i la comarca del Baix Llobregat en concret. Recursos que segons Balsera, “s’han de destinar a lluitar contra l’exclusió social, i per exemple, a l’increment de les dotacions per a les beques de menjador o a garantir una renda mínima familiar perquè els seus membres puguin accedir als serveis bàsics”. Durant la seva compareixença davant dels mitjans la consellera ha parlat que el Govern treballa tenint en compte la particularitat del Baix Llobregat. Neus Munté ha dit que “el Govern reconeix que les situacions d’emergència social són desiguals en el territori” i que comarques com el Baix Llobregat precisen d’un tractament específic i prioritari. 

El president comarcal ha explicat que el Consell està realitzant tasques per atraure inversions econòmiques a la comarca tot i que les xifres d’atur continuen essent més grans que a la resta de Catalunya. “Ens calen solucions urgents a situacions que no són puntuals, sinó que la crisi les està consolidant malauradament tot afectant moltes famílies”.

Redacció / Foto: CCBLL
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix