El Parlament de Catalunya aprova la construcció del tercer CAP a Gavà

També es va garantir que l’Hospital de Viladecans mantindrà l’activitat actual i s’ampliarà en un futur.

La comissió de salut, celebrada al Parlament de Catalunya, va debatre entorn dos centres sanitaris amb afectació directa a Gavà: el tercer CAP de Gavà i l’Hospital de Viladecans.

Respecte al tercer Centre d’Assistència Primària, pel que l’Ajuntament de Gavà ja fa temps que va reservar una dotació d’espai al barri de Can Ribas, la comissió va decidir aprovar per unanimitat la proposta de resolució presentada pel grup d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) mentre que en va rebutjar la presentada pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) per 10 vots a favor i 11 en contra (CiU i ERC). Tot i que “molt similars”, tal com reconeix la diputada del PSC Marina Geli, les propostes d’ERC i PSC presentaven un matís important, ja que la del grup republicà ubicava la construcció del tercer CAP al barri de Gavà Mar mentre que la del PSC el situa al barri de Can Ribas. El matís es va resoldre finalment aprovant la ubicació del tercer CAP d’acord amb la distribució de la població actual i a mitjà termini.

L’Hospital de Viladecans, per la seva banda, va generar un debat molt complex degut a l'existència de quatre propostes molt similars presentades per quatre partits polítics diferents, PSC, ERC, Partit Popular (PP), i Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA). Finalment es va decidir garantir que aquest centre sanitari de referència al Baix Llobregat no es degradarà en cap cas de categoria per convertir-lo en un hospital lleuger, que era un dels principals temors del personal que hi treballa. Hi ha previst fer una ampliació tot i que no es va aprovar cap termini per l’inici de les obres.

Redacció / Foto: AV

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix